22.9 C
Šentjur pri Celju
04/06/2023
sentjur.net

Zborovali tudi v šentjurski Spominčici

Dne, 28. 2. 2013, je v Domu starejših Šentjur potekal 5. letni zbor članov Združenja zahodnoštajerske pokrajine za pomoč pri demenci Spominčica Šentjur, ki je decembra 2012 štelo 107 članov iz cele Slovenije.

Poročilo o delovanju in finančnem poslovanju združenja v letu 2012 sta podali predsednica Zlata Felc in blagajničarka Irma Jeršič in je bilo soglasno sprejeto brez pripomb. Strokovnjaki so predavali o demenci, vodili usmerjene delavnice in delovali v skupini za samopomoč. Aktivnosti je obiskalo  341 ljudi, 175 iz šentjurske in 166 iz drugih slovenskih občin. Informativno stojnico ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni je obiskalo 80 ljudi. Izdano je bilo glasilo in realiziran enodnevni strokovni izlet v Prlekijo. V okviru projekta Dotik spomina je bila izdana ilustrirana in recenzirana brošura za mlade Babi postaja čudna, vse pozabi in izvedene delavnice za osnovnošolce in dijake. Projekt je potekal skupaj z Zavodom Vendi. Sofinanciran je bil iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, os Leader, pod okriljem Lokalne akcijske skupine »Od Pohorja do Bohorja«.

Da finančna kriza še ni preprečila uspešnega poslovanja združenja v letu 2012, gre zahvala aktivnim članom združenja, gostoljubnemu Domu starejših Šentjur,  donatorjem in predavateljem, ki so se odrekli plačilu.  Glavne aktivnosti v programu za leto 2013 obsegajo že tradicionalne aktivnosti za boljšo  socialno  vključenost oseb z demenco: izvajanje skupine za samopomoč, predavanja o demenci za širšo javnost ter delavnice v okviru  izobraževalnega programa za svojce oseb z demenco, poleg tega še izvedba prve okrogle mize za oblikovanje demenci prijazne družbe in izvedba sproščenega pogovora  s strokovnjakom  za demenco v obliki Alzheimer Caffe. (Z. F.)

Sorodne novice

Plaketa državnega sveta tudi Mojci Stopar

Jure Godler

Babi postaja čudna, vse pozabi

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več