18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Zborovali v društvu Izviri Dobrina

Dobrina, 12. 7.2022 – Zborovalo je tudi Društvo Izviri Dobrina. Prireditve, ki so jih nameravali imeti v lanskem letu – Valentinov pohod, Prikaz rezi sadnega drevja, Čistilna akcija, Prvomajska budnica, Srečanje obvodnih krajev, sodelovanje na salamijadi v Šentilju pri Velenju in Dobrinska noč – so zaradi ukrepov vlade odpadle.

Okoliške kraje Dobrine obišče vedno več turistov in presenečeni so nad njihovo Grajsko učno pot Žusem in kulturno dediščino ter gostoljubnimi kraji. S pobratenim Turističnim društvom Velenje so lansko leto ocenjevati lepo urejeno okolje in dom, v naslednjih kategorijah: kmetije, starejše kmetije, zasebne hiše in javne objekte. Projekt se imenuje »Moja dežela lepa in gostoljubna«.

Tudi mladim so omogočili delo

V sodelovanju z Mladinskim centrom Šentjur so organizirali srečanje mladih, ki je trajalo dva dni med počitnicami. Del srečanja je potekalo skozi interaktivne igre, namenjeno ozaveščanju in izobraževanju mladih o naravni in kulturni dediščini občine Šentjur. Druženja in izobraževanja se je udeležilo 26 otrok iz domačih krajev. Mladinski center Šentjur je že tretjič izvajal projekt »Šentjur, mene maš«, ki ga financira Občina Šentjur. Gre za razpis, ki daje možnost 15 mladim, da v času poletnih počitnic, opravijo teden dni plačanega, počitniškega dela v občini Šentjur.  V Dobrini sta preko počitniškega dela pomagala študenta Urban Jug in Nika Lebeničnik. Očistila in prebarvala sta avtobusne postaje, vse klopce, garniture in igrala. KS Loka pri Žusmu pa je poskrbela za material za barvanje.

Združili moči in uredili spominsko sobo

V preteklem letu so preuredili spominsko sobo Daniela Artička, na kar so še posebej ponosni. Pri ureditvi so sodelovali z družino Daniela Artička, Muzejem novejše zgodovine Celje, Krajevno skupnostjo Loka pri Žusmu in Občino Šentjur. V sklopu državnega projekta Ta veseli dan kulture, je bilo odprtje Spominske sobe Daniela Artička v nedeljo, 5.12.2021. Spominska soba je za začetek urejena ljubiteljsko. Glede na epidemiološko sliko je bila uradna otvoritev sobe na Dobrinski noči 2.julija.« pripoveduje predsednica društva Danica Recko.

Poleg vsega naštetega, pa se je v društvu dogajalo še marsikaj. Opravljenega je bilo veliko dela in prostovoljnih ur. Z optimizmom pa zrejo naprej. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Občni zbor šentjurskih literatov

Jure Godler

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več