6.3 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Zborovalo največje šentjursko društvo

Škofja vas, 20. 3. 2019 – Pomanjkanje prostorov v Šentjurju za druženje večjega števila povabljenih so na lastni koži izkusili članice in člani Društva upokojencev Šentjur, ki so morali svoj občni zbor izvesti v Škofji vasi pri Gostišču Medved. Rednega občnega zbora se je udeležilo kar 162 članov društva od 865 članov, kolikor jih največje šentjursko društvo šteje. Kar velika večina vseh članov pa je žensk – 555, moških je le 270. Pred začetkom občnega zbora je priotne pozdravila predsednica društva Silva Koželj. Poročilo o delu društva so tokrat natisnjenega pustili na mizah članov in s tem sejo, zaradi velike razvejanosti aktinosti društva, skrajšali vsaj za kakšno uro.

 

Program dela

V letu 2018 je v društvu umrlo 25 članov, iztopilo jih je 52, tistih, ki pa v dveh letih niso plačani članarine, so jih iz evidence izbrisali. Na novo je pristopilo 77 članov. V Društvu upokojencev Šentjur delujejo številne sekcije in odbori ter komisije. Tako imajo komisijo za šport in rekreacijo, zdravstveno komisijo, komisijo za izletništvo in prieditve, komisijo za kulturo in izobraževanje, poverjeniški odbor in stanovanjsko komisijo, kar priča k veliki organiziranosti društva. Vsaka od komisij pa skrbi za številne sekcije, ki delujejo v okviru teh komisij. Društvo se financira pretežno iz članarin, proračunskih sredstev, pa tudi iz sredstev ZDUS-a in dohodnine. Ustvarili so 16.547 evrov prihodkov, od katerih je več kot polovica članarine, v letu 2018 pa delovanje porabili 13.930 evrov.

“Zastavljeni program v letu 2018 smo v celoti realizirali,” je povedala predsednica Koželjeva. Organizirali so številna zdravstvena predavanja, šahovski turnir, letovali so v Hotelu Delfin, pa tudi v njivicah na otoku Krku. “Sredstva društva so skromna, zato smo morali z njimi kar se da racionalno razpolagati, da smo lahko v celoti izvedli zastavljene programe in projekte,” je dodala predsednica Silva Koželj. Člani društva so vsa poročila soglasno sprejeli.

 

Priznanja in zahvale

Na občnem zboru so podelili tudi priznanja članom. Pisno zahvalo Društva upokojencev Šentjur so prejeli Ivanka Kovačič, Milena Oprešnik, Berta Schmid in Štefka Drame. Pisno zahvalo je prejela tudi predsednica Silva Koželj. Bronasto plaketo sta prejela Viktor Drobne in Edvard Kovačič, srebrno plaketo Slavica Ahtik, Frančiška Lajh, Olgica Krampl in Marjana Rataj. Zlato plaketo za leto 2019 pa sta prejeli Fanika Opalič in Slavica Čoklc.

Na občnem zboru so razdelili tudi priznanja Pokrajinske zveze društev upokojencev (PZDU). Priznanja PZDU so prejeli dr. Janez Šmid, Katica Košir in Marija Šušlec. Malo plaketo – priznanje Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS) sta prejela Marija Aužner in Franc Gazvoda. Zbrane je pozdravil tudi župan občine Šentjur mag. Marko Diaci in obljubili so mu, da ga čez 20 let, ko bo tudi on upokojenec, še vsi počakajo, da se bo včlanil v društvo. Zbor so zaključili v sproščenem klepetu in s kosilom, za glasbo pa so pokrbeli Glasbeni deci pod vodstvom Gašperja Jelena.

 

(Jure Godler)

Sorodne novice

PGD Kalobje: Uspelo jim je prenoviti strop društvene dvorane

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zakorakali v 121. leto delovanja

Tjaša Ferlež

Ko zazvoni klic na pomoč, ne razmišljaš o virusu

Tjaša Ferlež

PGD Lokarje: Zborovali mladi gasilci

Tjaša Ferlež

Mesec žensk na čelo društva Sveta Helena prinesel predsednico

ViP

Prihodnje leto praznujejo 75. letnico delovanja

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več