14.8 C
Šentjur pri Celju
23/05/2024
sentjur.net

Zdenka Bevc Škof v drugi mandat

Gorica pri Slivnici, 9. 3. 2019 – »Gremo skupaj naprej, ker nam veličina življenja enostavno pripada,« je med drugim izrazila z besedami zahvale ob ponovni potrditvi dosedanje predsednice Zdenke Bevc Škof na občnem zboru DU Gorica pri Slivnici, ki je potekal 9. marca, v Kulturnem domu v Gorici pri Slivnici. Po izvolitvi delovnega predsedstva, ki ga je vodil Mirko Pajek, je Škofova blizu dvestotim udeležencem s predstavitvijo realizacij potegnila črto pod lansko leto. Bili so delavni, vedoželjni, dejavni na področju izobraževanja, rekreacije in razvedrila in kot ena velika družina s skupno 252 člani plan dela uspešno in več kot dobro izpolnili. K temu so pripomogli še člani balinarske, rokodelske in literarno-kulturne sekcije. 

 

Prostovoljstvo se krepi

Prav poseben pomen je Škofova izpostavlila prostovoljstvu in z zadovoljstvom ugotovila, da se povečuje število prostovoljcev med njihovimi člani. Tudi program dela za letos je zastavljen s smernicami prostovoljstva, z vsemi že ustaljenimi pestrimi aktivnostmi. V zavedanju, kako pomembno je krepiti in ohranjati zdravje, so med drugim v plan umestili tudi sodelovanje v projektu Gibam se in druga razna izobraževanja.

Takšen dogodek bo že 26. marca, ko bodo organizirali za širšo javnost, v sodelovanju z Javno agencijo RS za varnost prometa, preventivni dogodek za vse, ki bi radi ostali čim dlje mobilni in varni v prometu. V maju pa bodo aktivno vključeni s štirimi vložki v dogajanja na Dnevih medgeneracijskega sožitja v Ljubljani. Tudi sicer bodo med letom sodelovali z raznimi institucijami za telesno in umsko dejavnost, ki bodo članom pripomogle k dostojnejšemu preživljanju časa. Sprejeli so tudi dvoletni program Starejši za starejše, kjer starejši pomagajo starejšim za višjo kakovost življenja doma. 

 

Priznanja zaslužnim 

Štirje člani Albina Pajek, Nadja Bevc, Ana Lesjak ter Marjan Drame so prejeli Pisno priznanje DU Gorica pri Slivnici. Iz obrazložitve je bilo razvidno, da vsak po svoji moči namenja svoj dragoceni čas za sočloveka in se s tem razdaja v različnih oblikah pomoči.

V imenu Občine Šentjur je Škofovi čestitala in med drugim pohvalila prizadevanja za pridobivanje novih prostovoljcev tudi podžupanja Silva Koželj. Podpredsednik Pokrajinske zveze upokojencev Celje Drago Pretnjak je prav tako pohvalil številčnost društva in moč motiviranja v povezovanje članov, Škofovi pa v imenu PZDU Celje podelil Priznanje za trud in uspešno vodenje. Župnik Marko Šraml je med drugim poudaril pomen medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja.

Oglasili so se tudi številni predstavniki sorodnih društev od blizu in daleč, tudi iz pobratenega društva Černelovci. Kot vedno so občni zbor tudi tokrat popestrili s kulturnim programom, katerega so letos prispevali učenci OŠ Dramlje pod vodstvom Anice Čede. Na harmoniko je zaigral Marcel Kovač. Neuradni del se je nato nadaljeval ob pogostitvi, prijetnem klepetu in dobri glasbi Dua Savinja. Naj še dodamo, da so upokojenci v avli pripravili tudi pravo pašo za oči. Za razliko od prejšnjih let, ko so razstavili ročnodelske izdelke, prtičke in podobno, so se letos cedile tudi sline. Razstavili so namreč kulinarične domače dobrote vseh vrst. S svojimi domačimi predelavami so se na posebni stojnici izkazali tudi dedki. Izdelke si je bilo moč ogledati in tudi pokusiti še naslednji dan.

 

Majda Rezec

Sorodne novice

Člani Balinarskega društva Grobelno predstavili odlične dosežke

Milenka Blažević

Dobro jim leži tudi kulinarika

Jure Godler

Jubilejni koncert ponovili še v Gorici pri Slivnici

Tjaša Ferlež

Največje šentjursko društvo z številnimi aktivnostmi v leto 2024

Jure Godler

V PGD Sveti Štefan ponosni na svoj podmladek

Jure Godler

Na Uršuli redno diši iz krušne peči

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več