10.2 C
Šentjur pri Celju
25/10/2020
sentjur.net

Zdravstveni dom Šentjur do novih ambulant

Šentjur, 17. 4. 2020 – Občina Šentjur in Zdravstveni dom (ZD) Šentjur sta pristopila k projektu prizidave k obstoječi stavbi. S tem gradbenim posegom bodo dogradili dve ambulanti. Investitor prizidave je Zdravstveni dom Šentjur, Občina Šentjur pa je naročnica projekta, za katerega je izvedla tudi razpis. Dejstvo je, da zdravstveni dom izvaja vedno bolj obširne in zahtevne storitve s področja javnega zdravstva. Pred petimi leti so bili odkupljeni dodatni prostori v velikosti 270 m², pred dvema letoma je zaživel Center za krepitev zdravja (CKZ). V zadnjih dveh letih je ZD Šentjur pridobil tudi koncesijo za dva tima družinske medicine, imajo nekaj referenčnih ambulant … 

Zato je bila že nekaj časa na vidiku razširitev objekta z eno etažo z dodatnimi ambulantami in spremljajočimi prostori v velikosti dobrih 200 m². Prizidana etaža se bo nahajala v 1. nadstropju, na skrajnem zahodnem delu obstoječe stavbe. Z novogradnjo bodo pridobili dve ambulanti družinske medicine, dve referenčni ambulanti, prostor za patronažne sestre ter sanitarije. Vrednost investicije je 487.400 evrov (z DDV). Dela bo izvajalo na javnem razpisu izbrano podjetje GMI Gradnje Marguč d. o. o.

Nevsakdanji podpis pogodbe

Tokrat so pogodbo z maskami in zaščitnimi rokavicami podpisali kar pred ZD Šentjur. Pogodbo, s katero bo izbran izvajalec del začel z dogovorjenimi deli takoj, so podpisali župan mag. Marko Diaci, direktorica ZD Šentjur Melita Tašić-Ilić in direktor izbranega podjetja Aleksander Marguč. “Poleg investicij v javno zdravstvo smo pred kratkim tudi dogradili parkirišče in tudi s tem izboljšali določene pogoje za delo zdravstvenega osebja kot tudi za paciente,” je povedal župan. Projekt naj bi bil zaključen do konca septembra. Izrazil pa je zadovoljstvo, da občini dobro uspeva skrb za zdravstveno varstvo na primarni ravni, ter da je ZD uspešen in dobro deluje.

“Izrazila bi veliko zadovoljstvo nad projektom, ki bo izveden v nasledjih šestih mesecih. V zadnjih letih smo pridobili še dve koncesiji za fizioterapijo in referenčno ambulanto. Širili smo se na področju dejavnosti, laboratorija, biokemičnega laboratorija, predvsem pa smo dobili dve koncesiji za družinske ambulante. To pa je bil tudi razlog, da se je prostorska stiska poglobila,” je povedala direktorica Melita Tasić – Ilić. Pohvalila je tudi občane, ki se držijo priporočil glede COVIDA 19. (Jure Godler)

Sorodne novice

Hruševec bo varen pred visokimi vodami

Jure Godler

V Šentjurju že osem okužb s novim koronavirusom

Jure Godler

Naši zdravstveni delavci so v dobri kondiciji

Jure Godler

Osnovna šola Dramlje bo dobila novo kuhinjo

Jure Godler

Podpisali pogodbo o ureditvi ceste Dolga Gora–Sladka Gora

Tjaša Ferlež

Šole in vrtci so zaprti od ponedeljka, glasbena šola pa od danes

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več