14.8 C
Šentjur pri Celju
05/07/2020
sentjur.net

Že deveti dobjanski oratorij

Dobje, 20. 8. 2017 – Prejšnji teden, med 15. in 20. avgustom, je v Dobju pri Planini potekal že deveti oratorij.  Oratorij je teden, ko otroci skupaj z animatorji spoznavajo glavnega junaka in njegovo življenje ter se preko igre, delavnic, petja, duhovnosti in pogovorov navdušijo za temeljne vrednote človekovega življenja.

Tako mali kraj, pa tolikšno veselje! Pri cerkvi Marije Škapulirske v Dobju pri Planini so si že deveto leto zapored popestrili zadnje počitniške dni z Oratorijem. Več kot sedemdeset udeležencev in prostovoljcev animatorjev: Anji, Maja, Nika, sestri Polona in Marta, Martin, Hana, Mark, Karmen, Lara, Aleksandra, Nives, Anže,  Nina, Tanja, Žan, Amelija, Evi, Anej, Katjuša, Manca, Lan, Ema, Veronika, Samo, Janez, Kaja, Mija in gospod Janez. Kot velika družina smo teden končali z velikim zadovoljstvom, da smo naredili nekaj dobrega za sočloveka in za vero.

Vsakodnevni sedemurni program je otroke popeljal preko kratko uprizorjene gledališke igre, pogovornih skupinah in pestremu izboru delavnic. Udeleženci so se vsak dan lahko odločili za drugo delavnico: športno, kuharsko, ustvarjalno z gospo Olgo, plesno, barvnim bojem, zapestnicam in slikarsko delavnico. Že drugo leto zapored je spomin na slednjo ostal na zunanjih stenah župnišča: lanskoletnemu oratorijskem junaku Ostržku se je letos pridružila še podoba Marije. Za konec dnevnega dogajanja so otroke povezale še igre, kjer so sodelovali vsi udeleženci.

Otroke so tudi znova in znova pričakala nova presenečenja, ideje in gosti. Domači gasilci, motoristi, gospa domačinka Olga, konji in poniji s kmetije Rabuza in Bezgovšek, skriti gost Magic Aleksander in Ema s Kitajske so letos še bolj popestrili tedensko dogajanje. Tako smo letos znova spoznali, da so lahko gasilci tudi kot vodno zabavišče, motoristi nas lahko posladkajo s sladoledom, da jahanje konjev ni težka reč in se naučili kako poskrbeti za pisano popestritev steklenih kozarcev. Videli smo tudi različne čarodejske trike in se po kitajsko naučili šteti in pozdravljati.

Zaključku oratorijskega tedna je sledila sveta maša z upokojenim ljubljanskim nadškofom Antonom Stresom in zaslužen zaključni izlet animatorjev. (Mija Bezgovšek, voditeljica oratorija Dobje 2017, foto: Janez Meden)

DCIM120GOPRO

Sorodne novice

Pralne zaščitne maske za vsa gospodinjstva v Občini Dobje

Jure Godler

#koronaintervju št. 13 – Lidija Čadej, občinska uradnica

Jure Godler

Dobjanski večer: Od Prešerna, Valentina do pusta…

Jure Godler

Poleg gibanja je pomembna tudi prehrana

Jure Godler

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

Na Dobju preizkusili svoje sposobnosti

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več