-3.6 C
Šentjur pri Celju
30/01/2023
sentjur.net

Že druga šentjurska birma v letošnjem letu

Šentjur, 24. 9. 2022 – V šentjurski fari se že čutijo spremembe novega župnika Mitje Markoviča, ki je zamenjal dolgoletnega župnika Vinka Čonča. Med drugim je Markovič tudi zakrament svete birme znova prestavil na otroke, ki so v osmem razredu osnovne šole – medtem ko je veljalo prejšnja leta, da poteka birma za devetošolce. Sprememba je bila za marsikaterega starša zelo dobrodošla, saj so se lahko bom osredotočili na obveznosti devetošolcev – vpisi na srednje šole, valeta … Med novosti prejemanja zakramentov v Šentjurju pa je še ena dobrodošla sprememba – novi župnik je prejemnike svetega obhajila in birmance zaradi velikega števila razdelil v dve skupini – šentjursko in hruševsko.

Posledično smo v Šentjurju dočakali več obredov prejemanja zakramentov in v soboto, je bilo birmancev kar 40. Mašo je daroval kar domači župnik. Znova je poudaril pomen svete birme in odpiranje srca za Jezusa. Za kulturni program je poskrbela Vokalna skupina sv. Vid. Skupino sestavljajo sama dekleta, vodi pa jih Katarina Arlič. (Jure Godler, fotografije: Jure Godler in Damjan Ferlič)

Sorodne novice

Šentjurska birma Hruševljanov in Šentvidčanov

Jure Godler

Tudi za prejete darove se je potrebno potruditi

Jure Godler

Šentjursko obhajilo s plesom in petjem

Jure Godler

17. blagoslov konj Konjeniškega društva Blagovna

Danijel Berden

Mitja Markovič: »Župnijo vidim kot tim«

ViP

Zadnja maša priljubljenega šentjurskega župnika

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več