18.6 C
Šentjur pri Celju
20/08/2022
sentjur.net

Že drugi defibrilator v Dobju – tokrat v vasici Ravno

Dobje, 20. 7. 2022 – Občani občine Dobje so se razveselili novega defibrilatorja. Nameščen je v vasi Ravno na zunanji steni pred vhodom v mizarski objekt Grales.  Sredstva za nakup novega defibrilatorja so omogočili domači podjetniki iz vasi Ravno, Cvetko Gračnar, Boris Fajdiga in Simon Mastnak. S to pridobitvijo so tako vaščanom omogočili lažji ter hitrejši dostop do defibrilatorja. Ob namestitvi je potekala demonstracija uporabe defibrilatorja ob oživljanju, kar je lahko poskusil vsak prisoten.

Na dogodku je bil prisoten tudi župan Občine Dobje Franc Leskovšek ter poveljnik civilne zaščite Občine Dobje Branko Bezgovšek. Občina Dobje ima tako na razpolago dva defibrilatorja, torej v vasi Ravno (Grales) in na gasilskem domu v Dobju. Investicije, kot je defiblirator so za vsak kraj izjemnega pomena, saj s pripomočkom, kot je defibrilator rešujemo življenja ljudi. (Tjaša Ferlež, Vir: CZ Dobje)

Sorodne novice

Peter Frece: Spoštuj ljudi in tudi ti boš spoštovan

Tjaša Ferlež

Pokaži, kaj znaš je valilnica talentov

Tjaša Ferlež

V Dobju alkotesterje delili voznikom

Jure Godler

Sedem gradbenih parcel za dobjansko podjetništvo

Jure Godler

Ne samo 40 dni, brez alkohola že več kot 40 let!

Jure Godler

Kdaj do primerne infrastrukture za pešce in kolesarje v Dobju?

Natalija Plemenitaš Fuchs
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več