17.2 C
Šentjur pri Celju
24/05/2024
sentjur.net

Že tretji memorial Himč & Seba

V soboto, 17. junija 2023, so na igrišču v Gorici pri Slivnici pripravili že tretji memorial v odbojki, ki je bil namenjen spominu na tragično preminula Simona in Sebastjana iz Šentjurja. »Letošnji memorial je bil top. Res je bilo lepo, služilo pa nam je tudi vreme,« so povedali organizatorji.

Memorial so že tradicionalno poklonili Sebastijanu Bevcu in Simonu Križniku v spomin. Fantoma, ki sta na odbojko gledala kot njuno največjo ljubezen. Rada sta se udeleževala turnirjev, sama sta organizirala turnirje in v svoje življenje vpletala vse, prav vse, kar je bilo povezano z odbojko. Letos 6. decembra bo minila že četrta obletnica njune smrti, zato so njuni domači, prijatelji in znanci stopili skupaj in njima v spomin organizirali že tretji turnir v odbojki.

Po že nekaj odlično izpeljanih turnirjih so se organizatorji odločili, da vse skupaj postane že tradicija. Na turnir se je tako prijavilo 16 ekip, ki so se med seboj  pomerile za zmago. Prav vsaka ekipa je dobila bogato nagrado, za katere so poskrbeli sponzorji prireditve. Najboljša ekipa je bila ekipa Dimniki Vulkano, ki so jo sestavljali Roman Iskrač, Alen Fideršek in Mojca Kodre. Drugo mesto je zasedla skupina iz Rimskih toplic, tretje mesto pa ekipa Vesela solza iz Primorske. Vsako leto na tekmovanju izbirajo tudi najboljša igralca v kategoriji žensk in moških. To sta letos postala Rok Borštnar in Anja Skok.

Da je prireditev stekla tako, kot mora, so v prvi vrsti poskrbeli organizatorji v sodelovanju z Občino Šentjur in s Športnim društvom Gorica pri Slivnici. Prireditev je bila izpeljana več kot odlično, zato so se organizatorji odločili, da memorial HIMČ & SEBA postane tradicionalen in posvečen prav Sebastijanu in Simonu, ki sta z velikim veseljem svoj prosti čas posvečala prav njima ljubemu športu – odbojki.  (Tjaša Ferlež, Foto: organizatorji)

Sorodne novice

Memorialni balinarski turnir Rudija Poša

Jure Godler

Balinarsko društvo Grobelno odlično organiziralo turnir

Milenka Blažević

Tradicionalni mednarodni turnir v balinanju

Milenka Blažević

Pomerili so se v odbojki na mivki

Tjaša Ferlež

Prvo in drugo mesto osvojili domačini

Milenka Blažević

Prvi turnir z novim vodstvom obeta tradicijo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več