16 C
Šentjur
14/10/2019
sentjur.net

Že trinajstič do vsakega gasilskega doma

Dole, 25. 6. 2019 – Člani Prostovoljnega gasilskega društva Lokarje so že trinajsto leto zapored pripravili kolesarski maraton, ki ima že tradicionalno ime “Od gasilskega doma do gasilskega doma.” Ob praznovanju dneva državnosti se je pred gasilskim domom Lokarje zbralo okoli  58 kolesarjev. Pedala so najbolj vzdržljivi kolesarji začeli vrteti ob osmi uri zjutraj, po tem ko jim je srečno pot zaželel Andrej Županc, predsednik PGD Lokarje, ki je med drugim povedal tudi, da so bili lokarski gasilci letos nagrajeni za najbolj odmeven projekt leta, prav zaradi vsakoletne organizacije kolesarskega maratona.

Ob osmi uri zjutraj so se tako kolesarji podali na daljšo 100-kilometrsko pot iz Lokarij skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, Loko pri Žusmu, Dobrino, Žegar, Prevorje, Lesično, Podlog pod Bohorjem, Šentvid pri Planini, Planino, Dobje, Kalobje, Jakob in Šentjur ter nazaj v Dole. Seveda pa se kolesarji na svoji poti ustavili tudi pri naših gasilskih domovih, mimo katerih jih je peljala pot, kjer so se lahko okrepili z napitki. Maratona se je udeležilo 120 kolesarjev.

Še 50 km in 33 km

Srednji maraton, na katerega so se kolesarji podali, je vseboval 50 km dolgo progo, začel pa se je okoli desete ure. Pot pa je vodila od Dol skozi Dramlje, Lutrje, Dolgo goro, Ponikvo, Zg. Selce, Završe, Grobelno, Slivnico, mimo kokošje farme, odcepa Kalobje, Jakob, Šentjur in nazaj v Dole. Ob isti uri so štartali tudi kolesarji, ki so se podali na krajšo pot, ki je bila dolga 33 km. Kolesarje je pot vodila iz Lokarij od Dramelj, Dolge gore, Ponikve in nazaj v Lokarje. Tovrstna organizacija kolesarskega maratona je precej zahtevna. Glavni organizator dogodka je Janko Pušnik. Od tega, da so morali organizatorji pregledati celotno progo, je več prostovoljnih gasilcev skrbelo za usmerjanje kolone kolesarjev v pravo smer. Kolono so spremljala gasilska vozila in reševalno vozilo. Štiri ure kasneje, ko se je večina kolesarjev že vrnila na cilj, so za njih pripravili tudi srečelov z bogatimi nagradami ter toplo malico.

(Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Zagorelo na delovnem stroju

Jure Godler

Lokarčani in Lokarčanke z dvema zmagama

Jure Godler

Podelili kar 17 priznanj in napredovanj

Jure Godler

Prejeli smo: V PGD Lokarje odprli vrata za obiskovalce

Jure Godler

Prejeli smo: Taktična vaja PGD Lokarje

Jure Godler

Lokarčani ponovno niso razočarali

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več