2.4 C
Šentjur pri Celju
02/12/2023
sentjur.net

Zgornji trg s prenovljeno podobo

Šentjur, 4. november 2014 – Zgornji trg končno dobiva zastavljeno podobo. Ob zaključku druge faze urejanja tega območja in svečanem odkritju označevalne table je hkrati stekla še otvoritev objekta Ulica skladateljev Ipavcev 30, ki je do pred kratkim kazil podobo sicer izjemno lepega in za turiste privlačnega najstarejšega dela našega kraja.

Na svečani otvoritvi so učenci glasbene šole pred objektom pripravili zanimiv kulturni program, zbrane pa je nagovoril tudi župan mag. Marko Diaci. “Občina Šentjur se seveda zaveda svoje identitete, svoje kulturne dediščine, kajti temelji, na katerih stojimo, so tukaj že stoletja. Kar nekako težko smo se odločili za to investicijo, kajti vedeli smo, da je potrebna, vedeli smo, da bo ogromno problemov, vedeli smo, kaj to pomeni tudi v finančnem smislu. Ko smo se odločili, smo bili na srečo na razpisu in iz Evropskega regionalnega sklada pridobili skoraj pol milijona evrov sredstev, kar predstavlja približno 85 odstotkov celotne investicije,” je poudaril.

Pred ogledom notranjosti prenovljenega objekta sta župan in predsednik Društva Zgornji trg Jože Jazbec razkrila informativno tablo, ki razkriva podrobnejše podatke o celotnem projektu urejanja.

Poleg popolne sanacije 200 let starega objekta so uredili še park pod kostanji ter ga opremili s senzoričnimi igrali in cestno infrastrukturo v neposredni bližini objekta. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Bučn’ce prvič pod kostanji v Zgornjem trgu

Jure Godler

Kletna etaža za inovativen pristop k interpretaciji kulture

Jure Godler

Obudili tudi spomin na požar na trgu sv. Jurija

Jure Godler

ŠENTJUR: Diaci vstopa v četrti mandat. Prejel 70,58 % glasov.

ViP

Po plašču, zdaj še nova notranjost slivniške šole

ViP

Tradicija se znova nadaljuje

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več