18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

Zgornji trg s prenovljeno podobo

Šentjur, 4. november 2014 – Zgornji trg končno dobiva zastavljeno podobo. Ob zaključku druge faze urejanja tega območja in svečanem odkritju označevalne table je hkrati stekla še otvoritev objekta Ulica skladateljev Ipavcev 30, ki je do pred kratkim kazil podobo sicer izjemno lepega in za turiste privlačnega najstarejšega dela našega kraja.

Na svečani otvoritvi so učenci glasbene šole pred objektom pripravili zanimiv kulturni program, zbrane pa je nagovoril tudi župan mag. Marko Diaci. “Občina Šentjur se seveda zaveda svoje identitete, svoje kulturne dediščine, kajti temelji, na katerih stojimo, so tukaj že stoletja. Kar nekako težko smo se odločili za to investicijo, kajti vedeli smo, da je potrebna, vedeli smo, da bo ogromno problemov, vedeli smo, kaj to pomeni tudi v finančnem smislu. Ko smo se odločili, smo bili na srečo na razpisu in iz Evropskega regionalnega sklada pridobili skoraj pol milijona evrov sredstev, kar predstavlja približno 85 odstotkov celotne investicije,” je poudaril.

Pred ogledom notranjosti prenovljenega objekta sta župan in predsednik Društva Zgornji trg Jože Jazbec razkrila informativno tablo, ki razkriva podrobnejše podatke o celotnem projektu urejanja.

Poleg popolne sanacije 200 let starega objekta so uredili še park pod kostanji ter ga opremili s senzoričnimi igrali in cestno infrastrukturo v neposredni bližini objekta. (Zoran Borovšak)

Sorodne novice

Občina bo pomagala pri prenovi doma na Resevni

ViP

Nova podlaga kraljici športa

ViP

Obnovljena železniška postaja že prihodnje leto

ViP

Vreme proslavi znova naklonjeno

Jure Godler

Dobjani do novega igrišča za odbojko

Jure Godler

Nova kmetijska ministrica na ogledu škode po toči

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več