12.5 C
Šentjur pri Celju
13/06/2024
sentjur.net

Zgradili bodo 11 kilometrov vodovoda

Šentjur, 27. 5. 2024 – Oskrba s pitno vodo vseh delov Občine Šentjur je prioritetnega značaja tudi kar se tiče občinskih investicij. Vodovodno omreže po občini je zelo razvejano in skupne dolžine več kot 540 kilometrov.  Z novo investicijo v vodovodna omrežja bodo tokrat reševali območje Prevorja ter naselij, ki se nahajajo na relaciji vodovoda Planina – Prevorje. Ta naselja so Planinska vas, Podvine, Planinski vrh in Dobje pri Lesičnem. Z investijo se bo obstoječi vodovodni sistem dogradil, da se bo dosegel najvišji možni nivo neprekinjenega zagotavljanja ustrezne pitne vode. 

“Gre za veliko pogodbo in velik projekt. Z investicijo bomo izboljšali vodovodni sistem in preskrbo naših občanov z zdravo in kvalitetno pitno vodo,” je uvodoma povedal župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci. Vodovodno omrežje, s katerim upravlja podjetje JKP Šentjur d.o.o. se ves čas širi in obnavlja.Ob podpisu pogodbe pa sta bila prisotna tudi direktor JKP Šentjur Matjaž Žmahar ter vodilni sodelavec za področje vodovoda Damjan Sajovic. 

V okviru projekta bo zgrajenih slabih 11 kilometrov novega cevovodnega sistema na relaciji Planina pri Sevnici – Prevorje, vključno z izgradnjo treh raztežilnikov in enega vodohrana. Na javnem razpisu je bil izbran kot najugodnejši izvajalec za gradnjo TOMGRAD d.o.o., ki ga je na podpisu zastopal direktor Tomaž Hohnjec. Vrednost projekta je 1.963.000 evrov brez ddv, od tega pa Občina Šentjur računa na uspešno pridobljena evropska sredstva iz Javnega razpisa za dodelitev sredstev na ukrepe: Zeleni prehod – Komponenta Čisto in varno okolje. Občina Šentjur je bila na tem razpisu uspešna in je pridobila sofinanciranje v višini 1.000.000 evrov, kar je tudi največji možni znesek sofinanciranja. Zaključek del pa je predviden v decembru 2025.

Sorodne novice

Vseslovensko petje s srci na Prevorju

Jure Godler

Čarobnost praznikov na Aninem večeru

Jure Godler

Pogled na vesolje s Prevorja

Jure Godler

Umetna inteligenca burila domišljijo tudi tabornikom na Prevorju

Jure Godler

Zaživela prevorska Liga malega nogometa

Jure Godler

Peti Anin večer – tokrat z avtorico knjige Zdaj sem tvoja Moja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več