11.9 C
Šentjur pri Celju
06/04/2020
sentjur.net

Ekipa prve pomoči: Znova pokazali odlično znanje

Ormož, 28. september 2019 – V Ormožu je soboto potekalo 25. državno preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa Slovenije. Na sedmih deloviščih v mestnem središču Ormoža so od 9. do 14. ure člani ekip preverjali svojo usposobljenost z ukrepanjem ob prometni nesreči, razlitju nevarne snovi, požaru v objektu, nesreči pri lovu divjadi, posledicah prekomernega uživanja nedovoljenih poživil in substanc, teoretičnem preskusu znanja prve pomoči in množični nesreči.

Ekipa RK Šentjur in GZ Šentjur si je po osvojenem 1. mestu na regijskem preverjanju zagotovila udeležbo na državnem preverjanju ekip prve pomoči v Ormožu, kjer so dosegli odlično 4. mesto od 14 ekip. Pokazali so veliko znanja ter truda na 7. delovnih točkah in potrdili, da spadajo med sam vrh elite bolničarjev. Med štirinajstimi ekipami na XXV. državnem preverjanju so se kot najbolj usposobljeni izkazali člani ekipe RKS-OZ Zagorje ob Savi II, ki so osvojili prvo mesto. Druga je RKS-OZ Novo mesto, tretja pa ekipa PGD Cerknica. (Tjaša Ferlež, Foto: arhiv ekipe PP)

Sorodne novice

Pridružite se akciji Lepo je deliti

Jure Godler

V Dramljah komaj čakajo, da se srečajo

Majda Rezec

Postanimo humanitarni, darujmo kri

Jure Godler

Galebi Eme poleteli na državno srečanje otroških gledaliških skupin

Jure Godler

Gorica gostila najboljše mlade gasilce – orientaciste iz vse Slovenije

Jure Godler

Koncert povezal kulturo, dobrodelnost ter dobro voljo

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več