24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Šentjur, 11. 6. 2020 – Kultura po koronavirusu se počasi postavlja na noge, vendar omejitve združevanja v zaprtih prostorih in zunaj še vedno ovirajo kulturnike. Ti se zadnje čase poslužujejo drugačnih pristopov. Med drugim smo pred nekaj dnevi slišali Vokalno skupino 7 de’ci, ki je zapela v živo z obzidja cerkve sv. Jurija v Šentjurju. Podoben pristop je izbrala tudi vodja šentjurske izpostave JSKD Anita Koleša, ki je iz enake lokacije predvajala posnetke skladb naših instumentalistov.

“V preteklih letih se je sredi maja do junija po celi Sloveniji zvrstilo veliko prireditev v izvedbi naših ljubiteljskih kulturnih ustvarjalcev. Zato smo kulturniki izbrali različne poti, da so prišli do vas – naših poslušalcev in gledalcev,” je povedala Koleševa. Letošnje leto je posvečeno instrumentalni glasbi, zato izbor skladb bil enostaven. Z obzidja se je tako slišalo Pihalni orkester Šentjur, skupino Pocket Edition, Big band Šentjur in ansambel Sekstakord. Obljubila pa je, da se na velika vrata kultura vrača s koncerti, predstavami, razstavami in drugimi dogodki v živo, zato da nam polepšajo letošnje poletje. (Jure Godler)

Sorodne novice

Božični koncert Pihalnega orkestra Šentjur znova razprodan

Jure Godler

Šentjurski Frank Sinatra navdušil občinstvo v večernih toaletah

Jure Godler

Pihalci na Martinovo napihali zlato

ViP

Kakšna prihodnost nas zares čaka?

Tjaša Ferlež

Po treh letih ponovno zbrani na božičnem koncertu

Jure Godler

Big band Šentjur navdušil s filmsko glasbo

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več