19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

»Zorijo rdeče češnje v dolini moji spet«

Planina pri Sevnici, 16. 6. 2024 – Skupina kulturno-ustvarjalnih ljubiteljev (KULL) Laško je svoje temelje začela postavljati konec februarja letos, ko smo se ustvarjalci entuziasti odločili družiti in udejstvovati na različnih področjih, kot so slikarstvo, literarno izražanje, rezbarstvo, kiparstvo, fotografija, film, domače in umetnostne obrti ter kulinarična artistika. Namen skupine je razvijanje kulturne dejavnosti, ohranjanje in razvoj kulturne dediščine. Delovali bodo po vsej Sloveniji in tudi v tujini. V skupini so združeni člani iz vse države in različnih narodnosti. Čas neverjetno hitro drvi in tako tudi novosti današnje moderne dobe.

Ker klasične stvari niso več moderne, smo se ravno zato v novonastali vseslovenski skupini KULL Laško pod vodstvom kulturnice in umetnice Klavdije Simler s Planine pri Sevnici odločili, da postavimo na ogled razstavo slikarskih del v malce drugačni obliki, kot smo običajno navajeni. Razstava je bila postavljena ob cesti na Planini pri Sevnici in so si jo vsi mimoidoči lahko ogledali kar med potjo iz avtomobila. Saj veste, tako kot če se zapeljete v znano restavracijo in iz avtomobila naročite hrano ter jo nato uživate na parkirišču.

Razstavljenih je bilo 32 slikarskih del, različnih tehnik in avtorjev. Razstavo so si ogledali tako iz avtomobilov kot potujoči kolesarji. Odziv po razstavi je bil resnično lep in zagotovo jo še ponovimo tudi v drugih občinah. Istočasno je skupina imela slikarsko kolonijo pod naslovom »Zorijo rdeče češnje v dolini moji spet«, v sklopu katere smo slikali v živo različne motive. Dogodek želimo imeti tradicionalno tudi v drugih krajih po Sloveniji, saj so člani skupine iz različnih občin. Obiskovalci so lahko pokramljali s slikarji in si tudi ogledali različna dela v nastajanju.

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več