1.7 C
Šentjur pri Celju
25/01/2021
sentjur.net

Župan mag. Marko Diaci: Pomagajmo si med seboj

Občina Šentjur v obdobju pred pojavom in sedaj v času širitve koronavirusa ves čas ukrepa skrbno in preventivno ter se prilagaja spremenjenim razmeram in odredbam Vlade RS in priporočilom zdravstvene stroke. Po sprožitvi regijskega štaba civilne zaščite in aktiviranja načrta Zaščite in reševanja, se je v petek ponovno sestal in tudi formalno aktiviral Štab Civilne zaščite Občine Šentjur. Še pred tem so se večkrat sestali predstavniki vseh javnih zavodov v naši občini. Dogovorjeni so bili vsi nadaljnji ukrepi glede organizacije pomoči vsem našim občankam in občanom.

Varstvo v odpovedano

Po odredbi o zaprtju vrtca in šol, v ponedeljek, 16. marca, Občina Šentjur zagotavlja varstvo otrok staršev, ki morajo izvajati nujne delovne obveznosti, o čemer so javni zavodi že obveščali. V kolikor bi bilo varstvo potrebno, se bo izvajalo v prostorih Vrtca Hruševec in OŠ Hruševec Šentjur.

Po zadnjih informacijah, je vlada pravkar sprejela dolok o prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja. “Prepoved smo skrbno in strokovno premislili. Ukrep je nujen, a za zdravje prav vseh je bil neizbežen,” so zapisali na straneh ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Zato je bila občina primorana odpovedati varstvo otrok v Hruševcu. Primere otrok, ki so se prijavili za potrebe za organizirano varstvo, bo Vrtec Šentjur in Občina Šentjur reševala individualno.

Prav tako bo zagotovljena pomoč s strani civilne zaščite, rdečega križa in ekip prve pomoči, za primere zagotovitve oskrbe za najbolj ranljive člane naše skupnosti. Prosimo, če ste nanje pozorni in pomagate pri obveščanju, še posebej, če gre za starejše, ki živijo sami. Tudi za ta namen smo že pozvali krajevne skupnosti, ki so prav tako pripravljene pomagati.

Za kakršnakoli vprašanja glede varstva otrok in drugih oblik pomoči ter za splošne informacije vam je na voljo ŠTAB CIVILNE ZAŠČITE OBČINE ŠENTJUR. Štab CZ Občine Šentjur deluje na lokaciji Mestni trg 10, 3230 Šentjur, telefon 03 747 13 22, e-pošta: stab.cz@sentjur.si.

“Dnevi, ki so pred nami, bodo velika preizkušnja in izziv. Verjamemo, da ga bomo ob doslednem upoštevanju navodil tudi premagali. Ne pretirana panika, ne popolna brezbrižnost, nista prava pot. Bodimo preudarni, razumni in organizirani. Čeprav vam odsvetujemo neposredne socialne interakcije, bodimo skupaj. In predvsem, ne podlegajmo hujskaštvu, govoricam ter iskanju krivcev,” je zapisal župan mag. Marko Diaci.

Nihče ne bo ostal sam

Na občini imajo redne stike s krajevnimi skupnostimi, rdečim križem in društvi upokojencev, ki imajo navodila, da pazijo tudi na takšne, ki morebiti nimajo ustrezne IKT opreme (informacijske komunikacijske tehnologije), da ne bo nihče ostal sam. Vzpostavili kontakte smo že kontakte s prostovoljci Mladinskega centra Šentjur, če bomo potrebovali tudi njihovo pomoč, pri razvozu hrane in nujnih potrebščin.

Včeraj do 14.00 nismo imeli uradnega primera okužbe v naši občini, kar pa ne pomeni, da jih ni. “Na občini budno spremljamo stanje na terenu. Vsak pa naj še posebej pazi na samoizolacijo,” je povedal župan.

Spoštovane občanke in občani, V teh dneh vam želim močan imunski sistem, močno voljo, energijo in razumevanje situacije. Prijazno vam polagam na dušo, da se izven domačega okolja gibljete zgolj zaradi res nujnih zadev. Na ta način bomo preprečili širjenje virusa. Cel teden smo na občini pripravljali in organizirali delo v teh nevsakdanjih okoliščinah. Zahvaljujem se vsem, ki ste pri tem pomagali. Trenutno nimam uradne informacijo o obolelem občanu oz. občanki v naši Občini Šentjur, kar pa ne pomeni, da primera nimamo. Glede na situacijo v soseščini in našo povezanost je verjetnost skoraj nična. Vse uradne informacije dobite na naših spletnih straneh in spletnih straneh institucij, ki jih potrebujete. Vzpostavljen je tudi klici center. Še enkrat: največ lahko naredimo sami in pomagajmo si med seboj. To nas dela skupnost. Vzemite ta zapis, kot zapis racionalnega razmišljanja in delovanja v posebnih razmerah brez ustvarjanja panike. 
mag. Marko Diaci
župan Občine Šentjur

Sorodne novice

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler

Župan Diaci: “Ne izgubljajmo energije z jezo in prepiri zaradi vrste pred banko”

ViP

Nagovor ravnatelja Jureta Radiška staršem in učencem

Jure Godler

Bodimo odgovorni, upoštevajmo ukrepe!

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več