8.7 C
Šentjur pri Celju
11/04/2021
sentjur.net

Župan obiskal stanovalce domov starejših

Šentjur, 19. 1. 2016 – Župan mag. Marko Diaci tradicionalno vsako leto obišče stanovalce domov starejših, kjer bivajo naši občani, ter se jim pridruži ob novoletnih čestitkah in zdravicah. V decembru je že obiskal stanovalce Doma starejših Šmarje pri Jelšah in Pegazovega doma v Rogaški Slatini, kjer so ga toplo sprejeli, ter s stanovalci pokramljal o zdravju ter željah na novo leto. Prav tako se je srečanja udeležila sekretarka Rdečega križa Slovenije – Območnega združenja Šentjur Andreja Tisel, ki je za starejše pripravila manjšo pozornost.

Priznanja za uspešno delo

Obisk šentjurskega doma starejših pa je župan letos združil z udeležbo na slavnostni otvoritvi novih prostorov v domu. Dom starejših se lahko pohvali s prenovo nekaterih prostorov, kjer dementnim stanovalcem poskušajo pričarati domačnost in toplino. Župan mag. Marko Diaci je direktorici Doma starejših Šentjur Vesni Vodišek Razboršek iskreno čestital tudi ob nedavnih novih uspehih.

Prizadevanja vodstva in zaposlenih so bila prepoznana v akciji časnika Delo, v kateri je strokovna komisija domu dodelila priznanje Najtoplejši dom starejših 2016, konec leta pa je na predlog Občine Šentjur direktorica prejela nagrado za izjemne dosežke na področju socialnega varstva v zadnjih petih letih. Nagrado je podelilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Dom tako uspešno sledi svoji viziji – postati Hiša po meri človeka, kar so pokazali tudi z raznolikim praznovanjem ob otvoritvi. Župan je stanovalcem in zaposlenim v domu zaželel veliko nadaljnjih uspehov, kvalitetnega sobivanja, veliko zdravja ter še bolj poglobljeno sodelovanje z lokalno skupnostjo. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Občina Šentjur z najvišjim proračunom do sedaj

Jure Godler

Borut Pahor ob letu Josipa Ipavca obiskal Šentjur

Jure Godler

Novinarska konferenca: Začelo se je leto Josipa Ipavca

Jure Godler

Mestni park Šentjur bo zbirališče za vse občane

Jure Godler

Delujemo proaktivno – pripravljamo dokumentacijo in sofinanciramo projekte

Jure Godler

Napekli sladice za stanovalce in zaposlene doma starejših

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več