17.8 C
Šentjur pri Celju
04/10/2023
sentjur.net

Župan odgovarja občinski svetnici: Vpliv na proračun bo manjši

Župan Občine Dobje, Franc Leskovšek, odgovarja na očitke dobjanske svetnice Natalije Plemenitaš Fuchs:

Nepoklicno opravljanje funkcije župana sem opravljal 10 let. Z uveljavitvijo ZUJF-a je bila funkcionarjem znižana plača, ki pa se je vsem, razen županom, ponovno zvišala. S sprejetjem sprememb zakona o pokojninskem zavarovanju, ki je pričel veljati 1. 1. 2020, je dana možnost za nadaljevanje dela.

Pogodbeno delo je višje obdavčeno kot redno, zato bo vpliv na proračun manjši. Glede na to, da na zadnjih volitvah ni bilo več kandidatov za opravljanje funkcije župana, menim, da bo z možnostjo odločitve o poklicnem opravljanju funkcija postala bolj privlačna.

V Republiki Sloveniji je v primerljivih občinah približno polovica takšnih, kjer se županska funkcija opravlja poklicno. Višina plače je določena z zakonom, in sicer glede na velikost občine in število prebivalcev, zato ne razumem naše svetnice, ge. Natalije Plemenitaš Fuchs, da zadeve problematizira v medijih, saj je za spremembe zakonodaje pristojen Državni zbor.

Občina Dobje ima v planu izvedbo projekta komunalno opremljanje obrtne cone v vrednosti 550.000 EUR, zato je trditev naše svetnice, da nimamo večjih projektov, neresnična.

Zamenjava službenega vozila je bila nujna, saj je 17 let staro vozilo s prevoženimi 300.000 km predrago za vzdrževanje.

Lepo pozdravljeni.

Franc Leskovšek, župan Občine Dobje

Sorodne novice

Mala občina s pestrimi talenti

Tjaša Ferlež

Podelili priznanja dobjanskim odličnjakom

Jure Godler

Prva seja SPV Dobje

Natalija Plemenitaš Fuchs

Po tradiciji letno delovno srečanje s škofom in z duhovniki

Jure Godler

Prva konstitutivna seje dobjanskega občinskega sveta

Jure Godler

Prva seja občinskega sveta v novem mandatu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več