18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Zvedel sem nekaj novega

Naslov za publikacijo »Zvedel sem nekaj novega« so si pripravljalci tega projekta Marijana Novak in Zavod Vendi izposodili iz stare ljudske pesmi. Samostojno podjetnico je spodbudilo k nastanku knjižice dejstvo, da ima podeželje še veliko neizkoriščenega potenciala, in podatek zbode ravno v trenutku, ko je naša država v najhujši gopodarski recesiji in veliki brezposelnosti. Na drugi strani pa imamo neokrnjeno naravo, stavbno dediščino in druge neiskoriščene naravne vire. Skupaj z znanjem pa bi lahko te vire uporabili kot osnovo za razvoj novih storitev in izdelkov za trg. »Prav to nas je spodbudilo, da poiščemo aktualne informacije s področja kmetijske politike, naravovarstva, javne uprave, šolstva, s področja prava in ekonomskih znanj, ki so povezane s kmetijstvom,« je nadaljevala Novakova.

Prispevke, zbrane v katalogu, so pripravljali skupaj s sodelovanjem strokovnjakov z različnih področij javne uprave, ministrstev, zavodov, institucij in podjetij. Katalog bo natisnjen v nakladi 4500 izvodov. »V njem smo izpostavili tudi nekaj dobrih praks, kot je že delujoča potujoča tržnica, tovarna za proizvodnjo bioplina ali predelavo rastlin in ostankov ali pa šola, ki vzgaja dijake in študente, ki bodo kot mladi in znanju odprti prevzemniki kmetij dobro kmetovali,« je nadaljevala sklicateljica novinarske konference. Skupni stroški projekta so ocenjeni na 16.125 EUR, z rapisa Evropskega kmetisjkega sklada pa je prijavitelj prejel 8.423 EUR. Zadovoljstvo ob tem projektu pa je izrazila tudi direktorica Razvojne agencije Kozjansko mag. Andreja Smolej. (J. G.)

Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več