14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Zvok Zarjine pesmi preplavil Planino

Planina pri Sevnici, 24. 6. 2021 – Na četrtkov večer so člani Mešanega pevskega zbora Zarja iz Šentvida pri Planini pripravili koncert z naslovom Zven Korone. Kot so na koncertu povedali sami, so po dolgem času uglasili svoje glasove in pripravili koncert pri cerkvi sv. Križa na Planini. Koncert je bil izveden v sklopu Šentjurskega poletja, ki ga organizirata Občina Šentjur in Javni sklad za kulturne dejavnosti – Območna izpostava Šentjur.

Po dolgem času so tako zopet dobili zeleno luč za nastope in druženja. Koncert je bil s strani obiskovalcev več kot odlično obiskan, česar so bili člani mešanega pevskega zbora Zarja nadvse veseli. Obiskovalci koncerta so lahko prisluhnili različnim pesmim in melodijam, ki so nam jih v svojem repertoarju ponudili pevci. Jasno pa je, da tukaj ne moremo mimo ljubezenskih pesmi. Pevci pravijo, da so med seboj dobri znanci in prijatelji, nekateri pa celo več kot le prijatelji. Pri nekaterih se je rodila ljubezen, ki še vedno cveti in je tudi ta že obrodila sadove. Prav tukaj pa se člani radi pošalijo, da že skrbijo za novo generacijo mladih pevcev čez nekaj let.

Poletna noč, ki jo v originalu izvaja Marjana Deržaj in smo jo kot zadnjo pesem slišali na koncertu, je bila vrhunec večera. Umirjen in glasbeno obarvan večer so tako pevci zaključili z zimzeleno uspešnico, s katero se je četrtkov večer prevesil v noč. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

Po nevihti je posijalo Sonce

Tjaša Ferlež

Lesni štromi pripravili svoj prvi samostojni koncert

Tjaša Ferlež

V jakobški dolini že od nekdaj ubrano pojo

Jure Godler

Na Ponikvi zazvenel večerni ave

Tjaša Ferlež

Jakobčani zapeli ob petletnici delovanja

Jure Godler

Ipavčevi dnevi se začenjajo s koncertom Urške Arlič Gololičič

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več