18.9 C
Šentjur pri Celju
13/08/2022
sentjur.net

100 žensk na Žusem

Gorica pri Slivnici, 8. 3. – Ob prazniku žena so člani Planinskega društva Žusem že petič zapored organizirali pohod “100 žensk na Žusem” z mučeniki. Ob 13:30 uri se je počasi zbralo okoli 110 pohodnikov pri Turistični kmetiji Žurej – Ječovo. Med njimi je bila najstarejša udeleženka stara 76 let.

»Pohod organiziramo ob dnevu žena in na ta način počastimo žensko populacijo. Seveda pa so na pohod vabljeni tudi moški udeleženci,« nam zaupa organizator pohoda Simon Mansutti. »Zraven imena pohoda smo letos simbolično dodali z mučeniki,« saj so na pohod vabljeni tudi moški udeleženci pohoda, doda Mansutti. Na pohod se je ponavadi podalo okoli 150 udeležencev, vedno pa je med njimi več kot 100 žensk. Letos je bila malenkost slabša udeležba, saj je lepo vreme in začetek vrtnih opravil terjalo svoj davek.

Pohod

Pohod se je pričel pri Turistični kmetiji Žurej. Pohodnike je pot vodila po strmi poti na vrh Žusma. Na poti je bilo nekaj klinov in jeklenic, kar je popestrilo pot. Za varnost so poskrbeli člani PD Žusem.  Na vrhu Žusma so se udeleženci pohoda okrepčali z aperitivom, pohodnice so prejele vrtnice ter spominke. Po tem postanku so pohodniki nadaljevali pot proti Lovskemu domu na Žusmu, kjer se je pohod zaključil. Na koncu so izžrebali še pet masaž, ki jih je podelil center Wellness Aspara. Na začetku pohoda je zbrane v imenu Občine Šentjur pozdravila tudi Judita Methans Šarlah. Izpostavila je dejstvo, da občina veliko vlaga v razvoj športa in rekreacije. Na koncu je še voščila ženskam ob njihovem prazniku. Srečno pot pohodnikom pa sta zaželela tudi predsednika sveta KS Loka pri Žusmu Srečko Krajnčan in sveta KS Slivnica pri Celju Vladimir Artnak. Lepa skupinica se je na pot podala ob domači glasbi in za slovensko zastavo. (J. G.)

Sorodne novice

45. pohod po krajevni skupnosti Ponikva

Tjaša Ferlež

Po korona pavzi, ponovno na pohod

Tjaša Ferlež

Ob Kocenovi soboti po »Poti treh ponkovških mož«

Tjaša Ferlež

Po poti razbojnika Guzeja na Prevorju

Tjaša Ferlež

Prejeli smo: Prvi maj na Slivniškem jezeru v mehurčku

Jure Godler

“Slomškovi častilci” z lučkami na pohod

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več