31 C
Šentjur pri Celju
17/07/2024
sentjur.net

Obnovili bodo kletne prostore prizidka protokolarnega objekta

Šentjur, 28. 7. 2022 – Župan občine Šentjur mag. Marko Diaci je s prokuristom podjetja Domgrad iz Šentjurja Brankom Doboviškom podpisal pogodbo o obnovi kletnih prostorov v stavbah Ulica skladateljev Ipavcev 26-27. Gre za protokolarni objekt Ipavčeva hiša, ki je obenem tudi muzej, z več prikazi in zbranim gradivom o rodbini Ipavec, drži pa se sosednje stavbe, kjer imata prostore Društvo likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur ter Društvo radioamaterjev. Kletni prostori nudijo nov potencial, vendar so potrebni temeljite prenove. Kot je povedal župan mag. Marko Diaci, Občina skrbi za svojo dediščino in trško jedro Zgornjega trga ohranja svojo tradicionalno podobo, hkrati pa dobiva nove vsebine ter prenovo.

Privlačnost Zgornjega trga

“Zagotovo je cilj, da Zgornji trg ob vsej ponudbi naredimo še bolj zanimiv za domačine in obiskovalce. Novi časi in tehnologija nam nudijo možnosti, ki jih lahko uporabimo tako, da preteklost povežemo s prihodnostjo,” je med drugim povedal župan. Predstavnik izvajalcev del pa je izpostavil, da bo delo na tako majhnem prostoru poseben izziv, a hkrati ne predvideva težav z dobavo materialov, kar je stalnica večjih projektov v zadnjem času. Kletni prostori naj bi tako novo podobo dobili do konca letošnjega leta.

Občina Šentjur se je s to investicijo uspešno prijavila na Javni poziv LAS »Od Pohorja do Bohorja« za izbor operacij iz naslova podukrepa Podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost, in pridobila sofinanciranje investicije v višini 50.000,00 EUR, preostali del do predračunske vrednosti projekta pa bo zagotovila občina iz proračuna.

Multimedijski prostor

V kletni etaži objekta Ipavčeva 26 se bodo uredili multimedijski prostor in sanitarije, izvedel se bo dvigalni jašek. Izvedel se bo prehod med sanitarijami in multimedijskim prostorom, v kletnih prostorih se v celoti izvede nov talni sestav, izvedejo se nove armirano-betonske stopnice iz kleti v pritličje. Preuredile se bodo potrebne instalacije.

Z ureditvijo kletne etaže v objektu Ipavčeva 26 in 27 v Zgornjem trgu v Šentjurju želimo vzpostaviti pogoje za oblikovanje dodatne turistične ponudbe, ki bo omogočala inovativen pristop k interpretaciji kulturne in naravne dediščine območja. Z vzpostavitvijo prostora in oblikovanjem novih turističnih produktov bodo ustvarjeni pogoji za  novo delovno mesto, hkrati pa bodo tako prostor kot turistični produkti prilagojeni različnim ciljnim skupinam – mladim, starejšim in invalidom. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Novogradnja za nove vsebine v Zgornjem trgu

Jure Godler

V dveh krajevnih skupnostih kmalu nova kanalizacija

ViP

1. april: Žgečkljive vsebine v Zgornjem trgu?

ViP

S podpisi potrdili odlično sodelovanje občine in gasilcev

Jure Godler

Uredila se bo prva faza ceste Lopaca-Straška Gorca

Jure Godler

Šentjurski gasilci naročili nov gasilski avtomobil

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več