17.1 C
Šentjur
17/09/2019
sentjur.net

200 kilometrov in 10.000 višinskih metrov iz Gorice na Triglav

Gorica pri Slivnici, 5. 8. 2017 – V tem letu Planinsko društvo Slivnica pri Celju praznuje svojo 30. obletnico. V ta namen so v upravnem odboru z idejnim vodjem Matejem Plankom na čelu načrtali podvig, ki po razsežnostih, tako organizacijskih kot dolžinskih, pristaja jubileju: iz Gorice pri Slivnici na očaka med slovenskimi vršaci – Triglav.

Dvanajsterica tistih, ki se vabila niso ustrašili, so se tako v današnjem ranem jutru izpred Gostilne Lesjak odpravili na osemdnevno pot. Iz Gorice do Šmohorja, naprej do Trojan in Radomelj, čez Škofjo Loko do Ratitovca ter iz Voj pri Bohinju na Triglav bodo prehodili več kot 200 kilometrov ter premagali okoli deset tisoč višinskih metrov. Da bo vsaj začetek lažji, so jih prišli pospremiti tudi nekateri domačini, ki so jim spisali celo himno. Napredovanje planincev, statistiko in fotografije posameznih etap lahko vsak dan spremljate na Facebook strani PD Slivnica pri Celju ali na spletni strani www.pdslivnica.si. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Potopis: Krvavi pot do slovenstva

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let petja proslavile z osvojenim Triglavom

Jure Godler

Na Cmokovem memorialu nepremagljivi domačini

ViP

Darilo za kulturni praznik – čudovita avla in ploščad

ViP

Planinski večer tokrat z zvezdami minulega poletja

Jure Godler

Potrgali ”hčerko” mariborske stare trte

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več