8.1 C
Šentjur pri Celju
29/10/2020
sentjur.net

200 kilometrov in 10.000 višinskih metrov iz Gorice na Triglav

Gorica pri Slivnici, 5. 8. 2017 – V tem letu Planinsko društvo Slivnica pri Celju praznuje svojo 30. obletnico. V ta namen so v upravnem odboru z idejnim vodjem Matejem Plankom na čelu načrtali podvig, ki po razsežnostih, tako organizacijskih kot dolžinskih, pristaja jubileju: iz Gorice pri Slivnici na očaka med slovenskimi vršaci – Triglav.

Dvanajsterica tistih, ki se vabila niso ustrašili, so se tako v današnjem ranem jutru izpred Gostilne Lesjak odpravili na osemdnevno pot. Iz Gorice do Šmohorja, naprej do Trojan in Radomelj, čez Škofjo Loko do Ratitovca ter iz Voj pri Bohinju na Triglav bodo prehodili več kot 200 kilometrov ter premagali okoli deset tisoč višinskih metrov. Da bo vsaj začetek lažji, so jih prišli pospremiti tudi nekateri domačini, ki so jim spisali celo himno. Napredovanje planincev, statistiko in fotografije posameznih etap lahko vsak dan spremljate na Facebook strani PD Slivnica pri Celju ali na spletni strani www.pdslivnica.si. (Vid Palčnik)

Sorodne novice

Jubilej mašniškega posvečenja Marka Šramla

Majda Rezec

Na čelu slivniške planinske četice še naprej Silvo Užmah

ViP

Aco Pepevnik v Karničarjevih čevljih

ViP

Potopis: Krvavi pot do slovenstva

Jure Godler

Triindvajsetič prehodili poti (domače) krajevne skupnosti

ViP

PD Slivnica pri Celju z novim vodstvom mladine

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več