16.9 C
Šentjur pri Celju
03/08/2020
sentjur.net

47. Pokaži, kaj znaš – prvič v enotnem šotoru

Dobje, 29.7.2018 – Kot  je že v tradiciji, je tudi tokrat zadnjo nedeljo v juliju tradicionalno potekala že kar 47. prireditev Pokaži, kaj znaš v Dobju. Prireditev je znana daleč naokoli in slovi tudi po tem, da je bila odskočna deska mnogim, danes zelo uspešnim glasbenikom. Tokrat je vreme zdržalo in na sončno in vročo nedeljo v Dobje privabilo mnoge nastopajoče in obiskovalce.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik Kulturnega društva Dobje Peter Frece, ki je vsem pod šotorom predstavil novost dogodka. Obiskovalci so letos poleg srečelova lahko ugotavljali težo pršuta, ki je čez celoten program visel nad odrom, kjer so se zvrstili nastopajoči. Tisti, ki se je najbolj približal teži pršuta, je za nagrado domov odnesel kar cel pršut.

Nastopajoči so tudi letos nastopili v dveh skupinah – posamezniki in ansambli. Najprej so se predstavili posamezniki, ti so bili: Nejc  Šarlah na harmoniki, Živa Krasovic petje, Blaž Leskovšek na harmoniki, Nina Lampret petje, Tim Pergamož na harmoniki, Martin Gračnar na harmoniki in Sintia Gračnar na harmoniki. V kategoriji ansamblov pa so nastopili: ansambel Smajl, ans. Stop, ans. Roka Kostevca, Veseli Novi Jahači, Grand Kvintet, ans. Toni, ans. Vesela Dolina, ans. Prijatelji, ans. Refren in ans. Naokrog. Tako kot vsa leta do sedaj je nastopajoče ocenjevala in poslušala strokovna žirija, ki so jo tokrat sestavljali Robi in Leon Poljanec ter Avgust Skaza.

Povezovalka prireditve Teja Leskovšek je na koncu razglasila nagrajence, predsednik KD Dobje Peter Frece in župan občine Dobje Franc Leskovšek pa sta nagrajencem razdelila nagrade. Zmagovalci po mnenju strokovne žirije so postali Grand Kvintet iz Rogaške Slatine in Blaž Leskovšek iz Babne Gore. Po mnenju občinstva pa je z 68 glasovi zmagala najmlajša nastopajoča Sintia Gračnar iz Stopč pri Grobelnem in s 70 glasovi ansambel Roka Kastelca iz Ivančne Gorice.

Poleg glasbe so si obiskovalci lahko privoščili še odlične čevapčiče, hladno pijačo, srečo pa so lahko preizkusili tudi v srečelovu z bogatimi nagradami. Zbrane je po prireditvi zabaval ansambel Okrogli muzikanti. (Tjaša Ferlež)

Sorodne novice

#koronaintervju št. 26 – Peter Frece, muzikant

Tjaša Ferlež

V Dobju odprli in blagoslovili razstavo jaslic

Tjaša Ferlež

V Dobju si bodo zimske večere obarvali veselo

Tjaša Ferlež

V Dobju za praznično obogateno vzdušje poskrbeli z ogledom jaslic

Jure Godler

Pokaži, kaj znaš ponovno prekinila nevihta

Jure Godler

Strele in grmenje na Pokaži, kaj znaš

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več