25.4 C
Šentjur pri Celju
11/08/2022
sentjur.net

50 pomladi glasbene šole

Šentjur, 17. 4 2019 – “Pravijo, da pomlad prebudi naravo, drevje ozeleni, travnike pa krasijo pomladnaske cvetlice, ki pokukajo na dan ob toplem soncu,” je uvod v prireditev napravil mladi učenec. Pred petdesetimi pomladi nazaj je pokukala na plan tudi Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur, ki so ji poklonili tudi koncert. Pomladanski koncerti so stalnica v programu glasbene šole, letos pa so ga obarvali v sklopu prireditev ob šolskem abrahamu.

Na koncertu so se predstavili Orffova skupina in Otroški pevski zbor, pod vodstvom Tine Pečar, Mali kitarski orkester pod mentorstvom Roka Lajlarja, Orkester flavt “Flavtissimo”, pod mentorstvom Marte Koberski, Harmonikarski orkester mentorja Bojana Drakslerja, Mala tolkalna skupina Eve Zavšek, Kitarski orkester Uroša Eferla, za piko na i z narodno zabavnimi ritmi pa je poskrbela Komorna skupina diatočnične harmonike mentorja Francija Kolarja. Število poslušalcev so kot je že v navadi omejili z številom vabil za starše nastopajočih in se tako izognili negodovanju staršev, ki bi lahko ostali pred vrati dvorane. Tisti, ki pa so dobili svoj sedež v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur pa so poslušali odličem koncert, ki so ga organizatorji poimenovali 50 pomladi. Mladi glasbeniki pa predstavili zelo poslušljiv program. Koncert je za Glasbeno šolo Šentjur organiziral profesor kitare Rok Lajlar.

(Jure Godler)

 

Sorodne novice

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Prejeli smo: Izjemen uspeh šentjurskih glasbenic v Trstu

Jure Godler

Pridobljeno znanje so pokazali na koncertu

Jure Godler

Vse najboljše, glasbena šola!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več