17.2 C
Šentjur pri Celju
28/09/2021
sentjur.net

65 let DU Šentjur: Zanima nas prihodnost …

Šentjur, 9. 10. 2015 – “Ne zanima me več preteklost, zanima me prihodnost, kajti tam bom preživel preostanek svojega življenja,” so s citatom Chritiana Ketteringa začeli slovesnost ob 65-letnici delovanja Društva upokojencev Šentjur. Največje šentjursko društvo, ki šteje okoli 900 članov, je proslavo v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur začelo s himno Občine Šentjur – Domovini, ki jo je na klavirju zaigrala Neža Mastnak. “Častitljiv društveni jubilej praznujemo jeseni – kako simbolično, saj je jesen čudovit letni čas,” je uvodoma pozdravila zbrane Slavica Čoklc. Iztočnico z jesenjo je povezala s tretjim življenjskim obdobjem, ki “ni več poskočno kot pomlad, ampak bogatejše z izkušnjami in znanjem.”

Zbrano članstvo društva pa je nagovoril tudi dolgoletni predsednik Stanislav Zupanc. Ta je poudaril, da starost ni vedno lepa, vse preveč se zadnje čase pojavljajo socialno-zdravstvene anomalije, kar pa se zavedajo tudi v DU Šentjur, saj že več kot 8 let delujejo kot humanitarna organizacija s statusom. Povabil je tudi upokojence, naj prispevajo del dohodnine društvu. Zbrane upokojence je nagovoril tudi na novo izvoljeni Anton Donko, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije (ZDUS), ki se je zahvalil vodstvu za podporo in izvolitev. Z nastopom mandata se bo še naprej zavzemal za pravice upokojencev in ustanovitev demografskega sklada, predvsem za bodoče upokojence, ko bo pokojnine še veliko težje izplačevati. Poseben poudarek bo ZDUS namenil področju zdravstva in oskrbe, kjer že pripravljajo dolgoročne strateške dokumente. V zvezi, v kateri je včlanjenih 520 društev upokojencev in 220.000 članov, se trudijo omogočiti čimbolj aktivno življenje upokojencev.

Kulturni program slovesnosti je pripravila Olgica Krampl. V kulturnem programu so sodelovali Neža Mastnak na klavirju, Rado Palir je recitiral svojo poezijo, humorističen skeč o “cimrah” v domu upokojencev sta zaigrali Teja Devin in Zdenka Bah, na koncu pa so plesni pari DU Šentjur zaplesali na Straussove, Avsenikove in Slakove melodije. Osrednji del proslave pa je bila tudi podelitev priznanj zaslužnim članom društva upokojencev ter drugim. Pisno zahvalo so prejeli: Balinarska sekcija DU Šentjur – za njih je priznaje prejel Leopold Tanjšek, Gostišče Bohorč, Bogdan Gajšek, Franjo Kukovič in Hinko Pap. Pisna priznanja DU Šentjur so prejeli Marko Zalokar prevozne storitve, Marjana Rataj, Olgica Krampl, Slavica Ahtik. Bronasto plaketo je prejel Jože Kolar, srebrno delo pa je prejela Vida Zupanc. Prireditev so zaključili na zakuski v avli IKC. (Jure Godler)

Sorodne novice

V PGD Lokarje obeležili 120-letnico delovanja

Tjaša Ferlež

Šentjurski upokojenci praznovali 69-letnico delovanja

Jure Godler

Zborovalo največje šentjursko društvo

Jure Godler

Drugih sto let je vse lažje …

Jure Godler

Upokojenci z orientalkami praznovali obletnico delovanja

Jure Godler

Dvajsetletnica društva v želji po primernih prostorih

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več