3.6 C
Šentjur pri Celju
30/11/2021
sentjur.net

Adi Smolar za naj bralce

Šentjur, 4. junij 2019 – V Občinski zvezi prijateljev mladine Šentjur vsako leto nagradijo zlate bralce. To so bralci, ki vseh devet let osnovnošolskega izobraževanja osvojijo bralno značko. Za zaključek prejmejo zlato priznanje in knjižno nagrado. V letošnjem letu je bilo teh bralcev 83. “Takšno število zlatih bralcev pove, da je skoraj polovica populacije devetošolcev prebiralo bralno značko vseh devet let,” je povedala predsednica ZPM Šentjur Albina Karmuzel. Bralno značko sta daljnega leta 1961 osnovala pisatelj Leopold Suhodolčan in prof. Stanko Kotnik. Od sedemdesetih prejšnjega stoletja pa deluje kot eden nacionalnih programov Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Učenci morajo prebrati predpisano literaturo in o tem prebranem delu tudi poročati. Letos so zlati bralci za nagrado prejeli knjigo Borisa A. Novaka – Oblike neba. Na osrednji prireditvi, ki jo je povezovala Katarina Šumej, so organizatorji povabili tudi Toma Costo, šentjurskega literata, igralca in scenarista, ki je prebral nekaj svojih pesmi. Osrednji gost prireditve je bil kantavtor Adi Smolar, ki je zaigral na kitaro in zapel nekaj svojih uspešnic. Zraven je mladim bralcem podelil nekaj modrih nasvetov. Vseh 83 zlatih bralcev je po končanem Smolarjevem nastopu prejelo knjigo, podelili pa so jo poleg Smolarja, še vodja oddelka za družbene dejavnosti Judita Methans Šarlah in predsednica ZPM Albina Karmuzel.

(Jure Godler)

Sorodne novice

Ipavčevi plaketi v roke humanitarki in kulturnici

Jure Godler

Kolumna: Smo postali sebičen narod, ki mu je mar le zase?

Jure Godler

V Lidlovih trgovinah zbirajo hrano za ljudi v stiski

Jure Godler

Podarite stari osebni osebni računalnik

Jure Godler

Albina Karmuzel tudi med nominiranci “izjemne osebnosti” 2019

Jure Godler

Prejeli smo: Medved Jakob in dedek Mraz z darili

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več