14.2 C
Šentjur pri Celju
03/10/2023
sentjur.net

Aktivne počitnice na Šolskem centru Šentjur

Šentjur, 30. 6. 2023 – V četrtek in petek so na Šolskem centru Šentjur potekale Aktivne počitnice. Udeležilo se jih je kar 59 otrok od 6. do 9. razreda. V četrtek zjutraj smo se zbrali na šolskem igrišču in svoje stvari pospravili v dodeljene sobe dijaškega doma. Razdelili smo se v skupine, ki so jih naokrog vodili dijaki Šolskega centra Šentjur. Imeli smo različne delavnice, preko katerih so otroci dobili vpogled v programe, ki jih ponuja naša šola. Učenci so se preizkusili v peki pekovskega peciva in izdelavi slaščic ter jih primerno zapakirali. V času malice smo se z narejenimi izdelki okrepčali, zapakirane piškote pa shranili za domov.

V živilski delavnici so učenci sami izdelali milo, v strojni pa spoznali različna orodja, ki nam pridejo prav v vsakdanjem življenju. Kdor je želel, se je z inštruktorjem vožnje lahko preizkusil v vožnji traktorja. Naredili smo sprehod po eko posestvu, se preizkusili v novem fitnesu v naravi in spoznali veliko novih rastlin v zeliščnem vrtu ter izdelali svojo vodo z okusi raznih zelišč. Družbo pa so nam delale tudi živali, tako plišaste kot prave.

Oskrbeli živali

Na modelih psov in mačk smo se naučili, kako ukrepati ob poškodbi, jo pravilno oskrbeti in obvezati. Naučili smo se rokovanja s kuncem in morskimi prašički ter njihove oskrbe. Spoznali smo se z našima lipicancema, se naučili pristopa, vodenja in krtačenja konj. Čebelar nam je predstavil delo v čebelnjaku, učenci so se oblekli v čebelarsko opremo in se na degustaciji medu posladkali s številnimi različnimi vrstami medu.

Za energijsko sprostitev so poskrbeli naši športniki, ki so pripravili športne igre, v petek zjutraj pa jutranje razmigovanje, da smo lažje začeli dan. Izvedli smo še nekaj dodatnih delavnic, med katerimi so si učenci izbrali tiste, ki jih najbolj zanimajo. Imeli smo mehanično, potapljaško in astronomsko delavnico, za bolj umetniške duše pa slikanje na panjske končnice ter slikanje na platna v naravi z dvema različnima tehnikama.

Eksotične živalske vrste

Dobili smo tudi obisk iz pasjega hotela in salona Zoo-oaza, od koder so nam tokrat predstavili različne eksotične živalske vrste, od kraljevega pitona, čopastega gekona, leopardjega gekona, grških želvic, strupenih in pacman žab ter nekaj drugih živali. Nekateri so jih samo opazovali, drugi pobožali, bolj pogumni pa vzeli v roke ali celo nadeli okoli vratu. Bilo je zabavno in poučno, mi se že veselimo Aktivnih počitnic v letu 2024! (Lucija Pučnik Harih)

Sorodne novice

Zlati in diamantna maturantka na Šolskem centru Šentjur

Jure Godler

Ob zaključku šolskega leta v šolo s traktorji

Jure Godler

Predstavili raziskovalna dela diplomantov ŠCŠ

Jure Godler

Obeležili 20-obletnico delovanja Višje strokovne šole

Jure Godler

SCŠ ob 111. obletnici obiskal predsednik države

Jure Godler

V svet je zakorakala nova generacija diplomantov ŠCŠ

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več