14 C
Šentjur pri Celju
24/09/2023
sentjur.net

Angelska nedelja – dogodek, ki je presegel pričakovanja

Planina pri Sevnici, 3. 9. 2023 – Angelska nedelja na Planini pri Sevnici je ena izmed najstarejših tradicionalnih turističnih prireditev v Občini Šentjur. Že vrsto let jo pripravljajo in organizirajo člani in članice PGD Planina pri Sevnici. Letos se je odvijala že 44. zapored. Začeli so s sveto mašo v cerkvi Sv. Križa, nadaljevali pa z ogledom povorke, pri kateri so sodelovale planinske vaške skupnosti, s prikazovanjem kmečkih opravil.

Po končani povorki se je dogajanje preselilo na prizorišče pred gasilski dom. V sklopu prireditve je bila organizirana razstava s proizvodi planinskih kmetij in različnimi rokodelskimi izdelki domačih mojstrov. Velik poudarek je na dobri glasbi, hrani in pijači. Še posebej radi izpostavijo svoje tradicionalne pršjače, ki so postale v zadnjih letih ‘zaščitni znak’ Angelske nedelje in je po njih dišalo že v jutranjih urah.

Obiskovalci so se lahko zavrteli v ritmih polk in valčkov, za katere je poskrbel ansambel Murni, v večernih urah je dogajanje popestril ansambel Saša Avsenika in zaključil dogodek z njihovo tradicionalno – Na Golici. Angelska nedelja vsako leto privabi veliko množico ljudi, letos pa je obisk presegel vsa njihova pričakovanja. »Izkupiček pripreditve je velik del sredstev, s katerimi si naše društvo lahko privošči še kaj več,« je povedal predsednik PGD Planina pri Sevnici, Andraž Hladin, in se zahvalil sodelujočim, ki so pripomogli k temu, da se je vse izpeljalo tako, kot so si želeli in še boljše. (Urša Kajba)

Sorodne novice

‘Slovenija, od kod lepote tvoje’ zadonela iz 250 gasilskih grl

Jure Godler

Na Planini pri Sevnici obeležili 130-letnico gasilstva

Tjaša Ferlež

Lep izkupiček za planinske gasilce

Tjaša Ferlež

Po dveh letih na Planini zopet zadišalo po »pršjačah«

Tjaša Ferlež

Planinčani imajo pripravljeno idejno zasnovo za nov gasilski dom

Tjaša Ferlež

Nov gasilski dom, delovna akcija in požar v podjetju Tajfun

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več