21.7 C
Šentjur pri Celju
15/06/2024
sentjur.net

Anini večeri: Pomembnost duhovne moči na zalogo

Prevorje, 22.10.2023 – Začela se je 16. sezona Aninih večerov na Prevorju in kot vsako leto do sedaj je bil prvi gost pater dr. Karel Gržan. Pomlajeni Ljudski pevci s Prevorja so naznanili začetek dogodka z ljudsko skladbo Zvonikarjeva, ki sporoča, kako kratko je naše življenje in “Kdor hoče živeti in srečo imeti, naj dela veselo, pa moli naj vmes”. Tako so prijetno pripravili polno dvorano poslušalcev v večnamenskem prostoru v Podružnični osnovni šoli Prevorje na prihod patra Karla Gržana in voditeljice Marije Frece Perc.

Pogovor sta začela s spomini na težko obdobje poplav in občutkov, ki so jih takrat doživljali prizadeti v ujmah. Gržan je razložil, kako pomembna je duhovna moč na zalogo, kajti v trenutku nemoči ne moreš niti moliti. V nadaljevanju sta se dotaknila njegovega bivanja na Prevorju, kot tudi zgodovinskih likov Friderika in Veronike ter našega razbojnika Guzaja. Predvsem pa sta črpala misli in zapise iz knjige Mir, v kateri Gržan odstre poslednje tančice s svojega resnično posebnega življenja. Kot gostja se je predstavila tudi pesnica Ivanka Uduč s svojo izkustveno liriko. Večer se je nadaljeval v druženju, ob petju in s harmonikarjem Dragom Žekarjem. Za pogostitev pa so poskrbeli krajani Dobja pri Lesičnem.

Sorodne novice

KD Prevorje: »Trudimo se ohranjati stare ljudske običaje«

Urša Kajba

Odkrit pogovor o življenju, smrti in žalovanju na Aninem večeru

Jure Godler

Zaporniški duhovnik iz Ženeve na Prevorje

ViP

20 let nove šolske stavbe na Prevorju

Jure Godler

Prejeli smo: Človek kot neponovljiv posameznik v koktajlu svojih talentov

Jure Godler

Anin večer na poti od Radane vasi do Ponikve

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več