14.4 C
Šentjur pri Celju
27/05/2022
sentjur.net

Anita Koleša v boj za drugi mandat

Šentjur, 14. 5. 2018 – Državnozborska poslanka Stranke modernega centra Anita Koleša je na novinarski konferenci v avli IKC najavila svojo kandidaturo za prihajajoče volitve. Predsednik lokalnega odbora SMC, Peter Jevšinek, je predstavil delovanje stranke v zadnjih štirih letih, ko je vlado prevzela SMC in dr. Miro Cerar. Poudaril je, da kazalniki kažejo, da je vlada opravila zelo dobro svoje delo – bistveno manjša stopnja brezposelnosti, gospodarska rast je med najvišjimi v Evropi, javni dolg države se je zmanjšal za 5,1 % in znižal se je javni primanjklaj za 4,5 %. Naštel je še nekaj lokalnih posodobitev, predvsem na cestni infrastrukturi, za katero je v veliki meri zaslužena poslanka Anita Koleša – državna cesta Planina-Sevnica, modernizirana cesta Loke-Ledinščica, cesta Dole-Šentjur z izgradnjo mostu, ter izgradnja mostu pri Zikošku, del cestnega odseka v Dolgi Gori itd … V naslednjem letu se začne tudi modernizacija dela ceste Dole-Dolga Gora in največji projekt navezovalna cesta Dramlje-Šentjur, kjer je po zaslugi poslanke bil podpisan protokol, kjer so se pristojna ministrstva zavezala za začetek gradnje v prihodnjih letih.

Poslanska kanidatka Anita Koleša je še dopolnila uvodno predstavitev, da projekt navezovalne ceste podpirajo tudi vsi župani vzhodno od občine Šentjur. Da je navezovalna cesta dejansko prišla v proračun, se je poslanka zelo prizadevala in temu namenila veliko časa. Izpostavila je še, da je v prejšnjem mandatu na svojo pobudo dosegla, da je šentjurski zdravstveni dom pridobil pridobil dodatno zobozdravstveno ambulanto za odrasle, odobren je bil prihod še enega zdravnika družinske medicine, odprl se je Center za krepitev zdravja s petimi zdravstvenimi strokovnjaki.

Poudarila je tudi sodelovanje s Šolskim centrom Šentjur, kjer so skupaj uspeli pridobiti nov program veterinarskega tehnika in rešili so probleme o združevanju zemljišč. “V štirih letih nam je uspelo iz zelo težkega položaja državo postaviti spet na noge,” je dodala Koleševa ter izpostavila, da je poslanec pomemben vmesni člen med občino in državo. Sodelovanje z županom Občine Dobje Francem Leskovškom je bilo vzgledno, medtem pa bi si z županom Občine Šentjur želela bistveno več sodelovanja, razlog pa je bil čisto političen: “Župan je smatral, da je sodelovanje nepotrebno, ker v občinskem svetu nismo kolicijski partner župana.” V nadaljevanju je izpostavila še nekaj točk iz volilnega programa, med drugim izgradnjo telovadnice pri Šolskem centru Šentjur, urejanje zelenih površin na območju občine, da bi otroci pred vstopom v šolo obiskovali brezplačen vrtec, razvoj turizma predvsem ob Slivniškem jezeru in druge projekte. (Jure Godler)

Sorodne novice

Uradno: Jelka Godec na čelo poslanske skupine SDS

ViP

“Žlehtne”, žlahtne babe navdušile na etno koncertu

Jure Godler

Jelka Godec ponovno izvoljena za poslanko

ViP

Šentjur in Dobje z visoko volilno udeležbo

ViP

Kdo se bo boril za poslanska mesta?

ViP

Se župan Leskovšek poslavlja?

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več