0.9 C
Šentjur pri Celju
23/01/2022
sentjur.net

Ansambel Smeh za Valentinov vikend

Valentinovo ali praznik svetega Valentina, ki se praznuje 14. februarja, je dan, ko si v nekaterih kulturah zaljubljenci izkazujejo ljubezen. Svetega Valentina poznamo pri nas že dolgo, vendar ne v povezavi z dnevom zaljubljencev. Pri nas Valentinovo ni klasičen praznik, lahko bi rekli, da je vrinjen, vendar se tudi pri nas vse bolj uveljavlja. Valentinovo se lahko praznuje tudi več dni skupaj. Tako so v kavarni Center izkoristili to priložnost in omogočili vsem mladim, da popeljejo svoje partnerje in prijatelje na zabavo in ples. Morda se je ravno na ta večer pripetila kakšna nova ljubezen? V soboto večer so v goste povabili mlad ansambel, ki je na glasbeni sceni že kar dobro poznan. Slišali in videli smo ga že na raznih festivalih, koncertih in na zadnje tudi v oddaji Slovenski pozdrav. Kljub velikim dogodkom, ki so se vrstili okoli nas, so kavarno obiskovalci zapolnili v lepem številu.

Ansambel Smeh sestavljajo Andrej, Jure, Miha in Žiga. Prihajajo iz širše okolice Velenja. So štirje mladi fantje, ki jih družita pozitivna energija in ljubezen do glasbe. Skupaj so začeli delovati aprila 2011. Tako bodo letos spomladi dopolnili 3 leta skupnega sodelovanja. Ljudje jih poznajo po živahnosti in energiji, ki jih dajejo na odru. Pohvalijo se lahko že s kar nekaj dosežki, predvsem z udeležbo na lanskoletnem festivalu Števerjan 2013, kjer so dobili kar dve nagradi, in sicer za najboljšo melodijo festivala za pesem “Brez tebe” in za najboljšo trio zasedbo. Poleg tega si v velik dosežek štejejo to, da imajo ogromno nastopov. Kamorkoli pridejo, ljudje prepevajo njihove viže, saj jim je to eden izmed najlepših trenutkov. Tako je bilo tudi sinoči v kavarni Center. Smehovci ne igrajo samo narodno-zabavne viže, zelo dobro so se pokazali v zabavni rock sceni, saj igrajo na več inštrumentov. Posvetijo pa se vsaki glasbeni želji, ne glede na zvrst.

Vse bralce tega članka bi radi spomnili še na njihov prvi samostojni koncert, ki bo 6. aprila v telovadnici OŠ Karla Destovnika Kajuha v Šoštanju, kjer bodo praznovali svoj 3. rojstni dan ter izdali prvo zgoščenko. Za konec še tale pregovor: Smeh je pol zdravja, za ostalo polovico pa poskrbijo sami člani z odličnim žurom. (V.A.)

 

Sorodne novice

Pustni žur v Kavarni Center

Jure Godler

Poskočno v Kavarni Center

Jure Godler

Brendijeve barabe in Vunjak v Kavarni Center

Jure Godler

Nepozabni večer z “Donačko”

Jure Godler

Ansambel SPEV v Šentjurju

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več