18 C
Šentjur pri Celju
07/04/2020
sentjur.net

Anton Gajšek – prvak sejma LOV 2017

Gornja Radgona, 3. 5. 2017 – V okviru 10. mednarodnega sejma lovstva, ribištva in nature v Gornji Radgoni je potekalo veliko dogodkov in prireditev. Sejem je odprl mag. Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Sejma se je udeležil tudi Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije in župan občine Podčetrtek. Častno mesto je letos pripadalo prvemu ocenjevanju divjačinskih salam. Sodelovalo je 16 izdelovalcev omenjenih salam, ki so v ocenjevanje strokovni komisiji zaupali 30 izdelkov, kar se je potrudilo, da je nekaj mojstrov za izdelovanje divjačinskih dobrot. Strokovna ocenjevalna komisija v sestavi; predsednik Zdenko Čuš, Lovska družina Pobrežje – Miklavž, člani Irena Kos, Kmetijsko-gozdarska zbornica Celje, Igor Kustec, Panvita MIR d. d. in Zdenka Tompa, gastronom-kulinarik, je 30 izdelkov ocenila z dvanajstimi zlatimi in srebrnimi ter tremi bronastimi medaljami.

Najboljši med najboljšimi

Posebno priznanje in naslov Prvak sejma LOV 2017 za najvišje ocenjeno divjačinsko salamo je prejel Anton Gajšek iz Loke pri Žusmu z divjačinsko salamo – divji prašič 55,9 točk od možnih 60 točk. “Salamarji smo kot vinarji. Ko pride most v kleti, pride do izraza znanje in ljubezen, ki jo vinar vloži v šolanje dobrega vina. Podobno je pri salamah. Ko je salama zapustila polnilko, se prične njena pot v odličnost ali povprečnost. Ali bo prvo ali drugo, pa je odvisno od našega znanja in ljubezni, ki jo bomo vložili v njeno zorenje. Salama je do zaužitja živa tvarina, ki se nenehno spreminja. Vinarji po koncu šolanja svoje vino ustekleničijo, mi salamarji pa salamo, ko mislimo, da je dosegla svoj vrh, zvakumiramo, da čim daljši čas ostane odlična,« je povedal Zdenko Čuš. Priznanja sta podelila Zdenko Čuš in izvršna direktorica Pomurskega sejma d. d. Mateja Jaklič.

Za prvomajske praznike je zmagovalec Anton Gajšek organiziral kresovanje pred Okrepčevalnico Gajšek v Loki pri Žusmu, katerega se je udeležilo skoraj 200 ljudi, ki so ob kresu, dobrotah odojka, pristni domači kulinariki in domači kapljici proslavljali njegov osebni dosežek. (Milenka Blažević. Foto: Jože Lipar, Pomurski sejem Gornja Radgona)

Sorodne novice

Trojno zlato v Loko pri Žusmu

Jure Godler

Jagodni izbor vokalnih skupin na Ponikvi

Jure Godler

Tudi dobjanski odličnjaki pri županu

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več