19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Barvita jesen v Vrtcu Šentjur

Zakorakali smo v čudovit letni čas – jesen, ki nas obdaja s prelepimi barvami in dobrotami. To smo začutili tudi v Vrtcu Šentjur. Če otroke vprašamo, kako vemo, da je sedaj jesen, začnejo pripovedovati: »Listki se barvajo, listki padajo z dreves, kostanj lahko naberemo, veter piha, zebe nas, zjutraj je megla, hitro je tema.« V tem času nas je obiskala Tetka Jesen s polno košaro dobrot in nam jih predstavila.

Spoznavali smo jesenske pridelke preko vseh čutil. Otroci so jih ogledovali, tipali, vonjali in okušali. Otroci so se preizkusili tudi v različnih jesenskih opravilih, kot so ličkanje in luščenje koruze ter trebljenje buč. Preko različnih dejavnosti so spoznali, da lahko iz pridelkov pripravimo različne jedi. Pripravili smo si bučno in zelenjavno juho, ribali in kisali repo. Veliko smo tudi bivali v naravi – hodili na sprehode v gozd, sadovnjak, polje in opazovali kako se narava spreminja in pripravlja na počitek.

Iz  dreves na našem igrišču so sedaj padli vsi lepo obarvani  listki, ki smo jih pograbili. Pri tem opravilu so otroci zelo uživali. (Vzgojiteljici: Leonida Podgoršek in Jasmina Knafelc)

Sorodne novice

Pomen gibanja otrok v zimskem času

Jure Godler

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler

Tetka Jesen znova obiskala Planinčane

Jure Godler

Naj v naših mamah bo vedno pomlad

Jure Godler

Božički na kolesih razveselili otroke

Jure Godler

Gremo spet v šolo!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več