0.5 C
Šentjur pri Celju
05/12/2023
sentjur.net

Prejeli smo: Na Veselem vrtiljaku 2022 tudi naši otroci

Šmarje pri Jelšah, 3. 6. 2022 –  V petek smo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah imeli čast si ogledati medobčinsko revijo petja in plesa – našega tradicionalnega Veselega vrtiljaka 2022. Otroci so na svoje glasbene, pevske in plesne točne zelo ponosni zato so jih z veseljem ponesli med nas ter nam  pripravili pester in živahen kulturni program. Glasba ima posebno moč; združuje namreč ljudi, nas izpopolnjuje, je najbolj priljubljen jezik na svetu in nasprotuje tišini. Glasbo in ples občutimo z vsemi čutili, ob glasbi in plesu doživljamo občutke sreče, veselja, radosti in zadovoljstva. S petjem in plesom se sproščamo in čustveno bogatimo.

Glasba in petje

Hans Christian Andersen je nekoč rekel: »Kjer besedam spodleti, glasba govori.« Najprej smo prisluhnili govoru ravnateljice Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah gospe Jelki Kitak, nekaj besed je med nas podelil tudi župan občine Šmarje pri Jelšah, gospod Matija Čakš ter predstavnik Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD), gospod Sašo Oberski.

Na odru so se predstavili vrtci občin Bistrice ob Sotli, Kozjega, Podčetrtka, Šentjurja, Ponikve, Dobja in nenazadnje tudi Šmarja pri Jelšah in Svetega Štefana. Prisluhnili smo glasbi, ki hodi z roko v roki s petjem in plesom. Sledila je zahvala vsem sodelujočim in slavnostna podelitev priznanj mentorjem nastopajočih skupin. Veselilo nas je, da smo se po dveh letih ponovno  zbrali v tako velikem številu in da smo spet lahko  širšemu okolju pokazali  kaj zmoremo s skupnimi močmi. Naj živi Veseli vrtiljak! (Tanja Zagorščak, Vrtec Šmarje pri Jelšah)

Sorodne novice

Pomen gibanja otrok v zimskem času

Jure Godler

Barvita jesen v Vrtcu Šentjur

Jure Godler

Na Ljudski univerzi Šentjur živahno tudi v poletnih mesecih

Majda Rezec

Vrata odprle tudi naše šole in vrtec – še vedno strogi ukrepi

Jure Godler

Naj v naših mamah bo vedno pomlad

Jure Godler

Prejeli smo: 20 let petja proslavile z osvojenim Triglavom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več