7.5 C
Šentjur pri Celju
20/10/2021
sentjur.net

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Šentjur, 21. 12.2019 – V soboto je Kulturno društvo Big band Šentjur pod vodstvom Žige Vešligaja pripravilo božični koncert Tja med zvezde. Rdeča nit koncerta so bile slovenske popevke, ki so obiskovalcem ponudile zanimiv sprehod skozi zgodovino tovrstne glasbe.

Bigbandovci so izvedli številne znane skladbe, kot so Dan neskončnih sanj, Ura brez kazalcev, Bela cesta, Ti si rekla Sonce in druge. Za konec so glasbeniki prihranili še tisto, po kateri so vzeli naslov njihovega koncerta – Zemlja pleše. Tudi tokrat so na svoj koncert povabili goste. Glasbeno skupino Vudlenderji in vokalistko Julijo Lubej. Kot solist pa se je predstavil tudi član in izkušen glasbenik Matic Plemenitaš.

Odlični gosti

Julija Lubej je 21-letna simpatična pevka s Prihove. V mesecu septembru je nastopila na festivalu Popevka 2019. Za sodelovanje na festivalu je sicer bilo prijavljenih 67 skladb, njena z naslovom Midva, katero smo lahko tudi slišali na koncertu, pa je bila izbrana kot enajsta. Besedilo zanjo je napisala sama, medtem ko je avtor glasbe in aranžmaja njen glasbeni kolega Leon Firšt.

Skupino Vudlenderji sestavljajo profesionalni glasbeniki na področju klasične glasbe kot tudi Jazza in zabavne glasbe. Skupino sestavljajo Tomaž Hostnik, Maša But, Matic Plemenitaš, Žiga Vešligaj, Jaka Krušič in Gregor Hrovat. Skupina je bila ustanovljena z namenom ustvarjanja kakovostnih slovenskih skladb v slovenskem jeziku. Njeni začetki segajo v leto 2017, ko so se njeni člani predstavili na melodijah Morja in Sonca. Tudi oni so se letos udeležili Slovenske popevke in zasedli drugo mesto in nagrado za najboljše besedilo s pesmijo Kam bi šla. Odličen slovensko-popevkarski večer pa je za poslušalce kar prekmalu minil in na koncu je klical po še. S svojim humorjem in vezano besedo med glasbenimi točkami je občinstvo zabaval Luka Žerjav. (Tjaša Ferlež, video: ViP)

Nekaj utrinkov s koncerta

Sorodne novice

Po letu dni ponovno jazzali na Ramni

Tjaša Ferlež

Znova zadonela glasba s cerkvenega obzidja

Jure Godler

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Prenovljene Glasovirke ponovno polepšale božični dan

Jure Godler

Božični koncert glasbene šole obiskal Božiček

Jure Godler

Ramna Jazz ponovno glasbeni presežek poletja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več