15.8 C
Šentjur pri Celju
25/09/2020
sentjur.net

Blagoslavljali konje pri cerkvi Sv. Primoža

Šentjur, 21. 4. 2014 – Na velikonočni ponedeljek je pri cerkvi Sv. Primoža in Felicijana pri Šentjurju dopoldan potekala maša in blagoslov konj. Tokrat je to bila že 10. jubilejna po vrsti, ki jo organizira Konjeniško društvo Blagovna. Kljub negotovemu vremenu se je zbralo nekaj čez 80 konjenikov s konji in vpregami od blizu in daleč. Konjerejsko društvo Šentjur se je letos podalo na pot z vprego štirih konjev. Mašo in blagoslov je opravil šentjurski župnik Vinko Čonč. Za blagoslov se mu je predsednik konjeniškega društva Blagovna Vilijem Kolar še posebej zahvalil. Kruh, pomočen v sol, je konjem razdelil šentjurski župan mag. Marko Diaci. Še prej pa je vsem konjenikom in društvom čestital za vso vztrajnost ter zaželel, da s to tradicijo nadaljujejo tudi v prihodnosti.

Konjeniški center

V konjeniškem društvu, ki šteje 43 članov, se lahko pohvalijo, da njihovo članstvo vidno raste. Letos se na Blagovni končuje ena izmed pomembnih investicij – konjeniški učni center z manežo, ki bo imel društvene prostore, sanitarije in kopalnice. Imel bo tudi štiri bokse ter veliko dvorano 150 m2 za večnamenske priložnosti. Vrednost celotnega projekta znaša dobrih 300.000 evrov. Učni center bodo namenu predali letos 6. septembra na krajevni praznik.

Organizatorji so se na koncu blagoslova konj zahvalili tudi stalnim udeležencem prireditve in pihalni godbi s Svetine, ki je z glasbo še dodatno popestrila ta veliki dogodek. Po končanem blagoslovu in žegnanju so se gostje nekaj časa zadržali še ob pripravljeni zakuski. (V. A.)

Sorodne novice

V krščanski veri se je potrdilo 65 birmancev

Jure Godler

Novi zakrament obhajila je prejelo 69 otrok

Jure Godler

S cerkvenega obzidja prekinili kulturni post

Jure Godler

V znosnejši jesenski sapi žegnali konje

ViP

Zakrament svete birme prejelo 62 otrok

Jure Godler

Sprejeli Jezusa v srce

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več