19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Božični koncert mladih glasbenikov letos drugačen

Šentjur, 13. 12. 2018 – Božični koncert učencev Glasbene šole Šentjur so organizatorji ponovno izvedli v dveh delih. Če smo v preteklosti nekaj let gledali vse večje glasbene sestave – pihalni orkester, orkester harmonik, kitar, godal … so tokrat dobili priložnost tudi manjši sestavi in celo mladi pianisti, ki so bili na teh koncertih zelo redki, kar pa se je izkazalo za prijetno popestritev. Še bolj pomembno dejstvo pa je tudi, da je s tem koncertom Glasbena šola skladateljev Ipavcev Šentjur obeležila 50-letnico delovanja. Ta visoki jubilej so raztegnili skozi celotno leto, kjer se bodo zvrstile številne prireditve, ki bodo mesečno “odslikavale njihovo pestro glasbeno in pedagoško paleto”.

Na koncertu sta vezno besedo imela učenca Iza Pia Peperko in Gašper Kolar, ki sta v filmih, ki so sodili k uvodu vsake točke, imela vlogo moderatorja, novinarja in spraševalca v kvizu. Filmi pa so se vrteli na platnu v premorih, kjer se je postavljal oder za naslednjo točko, praviloma pa so naslednjo komorno skupino predstavljali kar sami glasbeniki. Izpostavili so tudi pomanjkanje parkirnih prostorov, predvsem za čakajoče starše mladih glasbenikov, saj pouk glasbe obiskuje nekaj čez 300 otrok. Vesele prihajajoče praznike je voščila nastopajočim in poslušalcem tudi ravnateljica Glasbene šole Šentjur Simona Zdolšek.

V prvem delu koncerta so poslušalci, ki so morali za vstop v dvorano imeti vabila, lahko poslušali Malo tolkalno skupino, Trio klavirja in flavt, Orkester flavt Flavtissimo, Godalno komorno skupino, pevski zbor, Orffovo skupino, klavirski duo in Tolkalno skupino Splash. V drugem koncertu pa so nastopili Komorna skupina diatonične harmonike, Trobilna komorna skupina, Kvartet klarinetov Clarifun, Pihalni orkester, Orkester harmonik in Kitarski orkester. (Jure Godler)

Sorodne novice

Glasovirke niso pozabile na “njihov” božič

Jure Godler

Prejeli smo: Snemanje dokumentarnega filma o Josipu Ipavcu

Jure Godler

Glasbena šola Šentjur vabi k vpisu 2021/2022

Jure Godler

Božični koncert na Ponikvi: Skupaj so odvijali darila

Tjaša Ferlež

Prenovljene Glasovirke ponovno polepšale božični dan

Jure Godler

Big band Šentjur: S popevkami med zvezde

Tjaša Ferlež
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več