18.9 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Igrali božične melodije in okraševali smrečko

Šentjur, 13. 12. 2023 – Že tradicionalno profesorji Glasbene šole Šentjur pripravljajo v Ipavčevem kulturnem centru Šentjur Božični koncert. Vsako leto pa za organizacijo dogodka poskrbijo različni profesorji, zaposleni na šoli. Letos sta bila za koncert zadolžena Matjaž Vodišek in Eva Zavšek. Zaradi velikega števila učencev, ki obiskujejo pouk glasbenega instrumenta pa se organizatorji poslužujejo večjih in manjših komornih zasedb, da bi na šentjurski oder postavili čimveč mladih glasbenikov. Temu primerna pa je tudi udeležba poslušalcev, ki so jo prav tako morali omejiti na dve osebi na nastopajočega.

Božični koncert pa so tokrat tudi razdelili na dva sklopa – eden koncert se je odvil že prejšnji teden. Včeraj pa so svoje znanje instrumenta pokazali mladi glasbeniki, ki obiskujejo pouk pihalnega, trobilnega ali tolkalnega oddelka. Nastopili sta dve komorni skupini tria flavt in klavirja pod vodstvom Dijane Štih in Mojce Eferl, Kvartet saksofonov Quattrophon, pod vodstvom Žige Vešligaja, Mala tolkalna skupine Eve Zavšek, Flavtissimo – komorna skupina Marte Koberski, Trobilni kvartet Boštjana Jagra, Tolkalna skupina Splash Eve Zavšek in največji sestav Mladinski pihalni orkester pod vodstvom Matjaža Vodiška. Na zadnji točki programa, pa so se pihalcem na odru pridružili še pevci Mladinskega pevskega zbora OŠ Blaža Kocena Ponikva, ki jih vodi Marko Golež.

Koncert sta vodila Lili Stopinšek in Gašper Jazbinšek, ki sta upodobila Minko in Tončka, ki sta počasi tokom koncerta okraševala božično drevo. Pri tem pa sta jima pomagali še izbrani glasbeniki po svojem nastopu. Zbrane pa je pozdravila tudi ravnateljica Glasbene šole Šentjur Simona Zdolšek. Pridružila se je lepim željam, ki so jih pred njo zaželeli že otroci. “Naši učenci so nam pričarali skrivnost božiča, radost pričakovanja in veselo praznovanje novega leta. Glasbeni program, ki je bil izveden je bil darilo za vse nas,” je povedala ravnateljca. (Jure Godler)

Sorodne novice

Levji kralj požel stoječe ovacije

Jure Godler

Dobrodelni koncert za koncertni klavir

Jure Godler

Ko pavze postanejo težko pričakovane

Jure Godler

Na družinskem pustnem nastopu sodelovale – maškare

Jure Godler

Sonce pričaralo božično skrivnost

Tjaša Ferlež

Glasovirke znova pripravile božični koncert

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več