12.5 C
Šentjur pri Celju
14/06/2024
sentjur.net

Branje ne pozna meja na OŠ Franja Malgaja Šentjur

Šentjur, 4. 5. 2024 – Na Osnovni šoli Franja Malgaja Šentjur je v letošnjem šolskem letu potekal mednarodni projekt »Branje ne pozna meja«/«Čitanje ne poznaje granice«. Naša partnerska šole je bila tokrat Osnovna šola Ivana Kukuljevića Saksinskog iz hrvaškega Ivanca. V sklopu tega projekta smo učiteljice Polona Pišek, Jožica Preložnik, Ksenja Kos in Zala Hrastnik organizirale noč branja. Ta težko pričakovana noč se je zgodila 4. 5. 2024. Na njej se je zbralo 31 mladih bralcev iz 1. a, 1. b in 4. a-razreda. Tematika letošnjega branja je bila za mlajše bralce knjiga hrvaškega avtorja Grigorja Viteza Zrcalce, za starejše pa Jaz osel pisatelja Zvonimirja Baloga.

Učenci so celo šolsko leto prebirali knjige, obnavljali zgodbe, si izdelali rekvizite in naredili pravcato gledališko igro. Kar je najpomembnejše, pa je to, da so se družili in uživali ob prijetnih aktivnostih. Seznanili so se tudi s partnersko šolo, značilnostmi kraja ter znamenitostmi naše sosednje države. Učenka Brina Arzenšek iz 4. a-razreda je na noči branja mlajšim učencem iz knjige Priče o grčkim bogovima prebrala slovito zgodbo Pandorina kutija, mladi poslušalci pa so ji z zanimanjem prisluhnili. Večer je potekal v zelo prijetnem vzdušju, ob zvokih kitare, petju pesmi, slastni večerji in spanjem med prijatelji ter tisočerimi zgodbami na knjižnih policah naše šolske knjižnice. Učenci in učiteljice se že veselimo novega šolskega leta in nadaljevanja tega odličnega projekta, ki pusti pečat, kajti »branje je najlepše potovanje v neznane kraje, svetove in čase.« /Tone Pavček/ (Polona Justin)

Sorodne novice

Bralno značko za odrasle osvojilo 187 bralcev

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več