19.8 C
Šentjur pri Celju
14/07/2024
sentjur.net

Bralno značko za odrasle osvojilo 187 bralcev

Šentjur, 23. 2. 2018 – Knjižnica Šentjur vsako leto za svoje bralce organizira bralno značko za odrasle. Predvidi obsežen nabor knjig z naprej določeno tematiko, bralci pa morajo v enem letu prebrati najmanj štiri naslove predlaganih del in eno delo po lastnem izboru slovenskega ali tujega avtorja. Namen projekta je, da se spodbudi bralce, da posežejo po avtorjih, ki jih še ne poznajo in se seznanijo z obletnicami pisateljev. Tematika je vsako leto različna. V lanskem letu je 187 bralcev poseglo po delih, ki so jih ustvarili avtorji skandinavskih in baltskih držav. Poleg njih pa so lahko bralci prebirali tudi dela Frana Milčinskega (150-letnica rojstva), Alojza Kraigherja (120-letnica rojstva), Antona Ingoliča (90-letnica rojstva) in drugih.

Vsi bralci, ki so od februarja 2017 pa do februarja 2018 prebrali vsaj 5 del po zgoraj naštetem kriteriju in so ob tem tudi oddali poročilo, prejmejo bralno značko za odrasle. V ta namen je Knjižnica Šentjur v IKC pripravila prireditev, na kateri so bralci prejeli priznanja, nagradila pa jih je z gledališko predstavo. “Knjižničarke smo vesele, da z branjem iz Šentflorjancev postajamo Slovenci. Prepoznavamo, da se nam čedalje bolj oddaljujejo temeljne vrednote demokratične države,” je v uvodnem pozdravu povedala direktorica Knjižnice Šentjur Tatjana Oset.

Značkarji pa so si zatem lahko ogledali gledališko predstavo Iskrena spoved, kjer v komediji zaigrata igralca Ene žlahtne štorije Bonifacij in Marija – Maja Blagovič in Milan Vodopivec. Dramska igralca sta uspela do solz nasmejati občinstvo. Rdeča nit bralne značke, ki se je začela, pa je Avstralija. (Jure Godler)

Sorodne novice

Branje ne pozna meja na OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler

Ksenija Benedetti: “Obdržala sem spodnje perilo, ampak sem veliko povedala”

Jure Godler

Predstavili knjigo o Josipu Ipavcu – Slovenski Mozart

Jure Godler

Zaključek bralne značke: Kultura od glave do repa

Jure Godler

Malčkom podelili bralna priznanja

Jure Godler

Poletavci z zlatim Gregorjem Zdolškom

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več