9.1 C
Šentjur pri Celju
02/03/2021
sentjur.net

Brez veselice ni Šentjurjevega

Šentjur, 23. 4. 2016 – V okviru Šentjurjevega se je letos odvijala edinstvena že XVI. revija narodnozabavnih ansamblov in pevcev Občin Šentjur in Dobje. Nastopilo je 10 ansamblov, in sicer Vžig, Mladi upi, Šentjurski muzikanti, Jug, Lunca, Kozjanski lumpi, Mladika, Pik,  Mladi korenjaki in Petka. Nekateri med njimi so se na »šentjurski reviji« predstavili že večkrat in bili nagrajeni na mnogih različnih tekmovanjih. Drugi pa so na tej reviji nastopili prvič in dokazali, da so na dobri poti k prepoznavnosti in uspehu v narodnozabavni glasbi. Nastopajoči ansambli so z zvoki polk in valčkov dobro ogreli poslušalce za veselico, ki je sledila ob zvokih ansambla Petka. Pod šotorom pred Galerijo Zgornji trg Šentjur se je torej vžigalo, lumpalo in plesalo še pozno v noč.

Revijo je organizirala Mestna skupnost Šentjur, ob pomoči Razvojne agencije Kozjansko in Občine Šentjur, povezoval pa jo je Darko Bezenšek. Za »žejna usta in lačne trebuščke« je poskrbelo Gostišče Bohorč. (Jasmina Zeme)

Sorodne novice

Prejeli smo: Korona odnesla tudi jubilejno pevsko revijo

Jure Godler

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler

Prvič so se na Šentjurjevem predstavili mladi glasbeniki

ViP

Dan D za vinogradnike

Jure Godler

Na pragu največje turistične prireditve pri nas

Jure Godler

Veselica v Dramljah bo tudi letos!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več