19.7 C
Šentjur pri Celju
24/05/2022
sentjur.net

Buč’nce, a z upoštevanjem ukrepov

Šentjur, 16. 10. 2021 – Turistična prireditev Bučn’ce je tradicionalna prireditev, ki so jo pred časom začeli v uredništvu Lokalnega časopisa Šentjurčan, zadnja leta pa je organizacijsko breme prevzela Razvojna agencija Kozjansko. Letošnje Bučn’ce so bile že 13. po vrsti, a so jih organizatorji izvedli v luči ukrepov, ki preprečujejo širjenje virusa Covid-19. Zato so letos postavili 25 stojnic, odpovedali pa so se kulturnim nastopom in tudi zadnje čase popularnemu tekmovanju v luščenju bučnic.

Na stojnicah so domači ponudniki razstavili številne dobrote in izdelke domače izdelave. Tako so lahko obiskovalci pokušali peciva, se sladkali s sladkimi namazi Lucky Luka, občudovali ježke iz kostanjevih bodic ter različne domače izdelke in pridelke. Povabilu sta se odzvali tudi dve šoli – POŠ Blagovna in OŠ Dobje. Izbrana komisija je tudi ocenjevala urejenost stojnic. Organizatorji so tudi letos izbrali najdaljšo, najlepšo, najtežjo in najzanimivejšo bučo.

Priznanja

Komisija, ki so jo sestavljali direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik, Katja Videc in urednica Šentjurčana Andreja Kovačević, je izbrala najlepše opremljeno stojnico. Zmagala je stojnica POŠ Blagovna, za katero je skrbela vodja podružnice Petra Artnak in še trije učenci. Ponašali so se tudi z maketo buče, kamor so lahko obiskovalci nastavili svojo glavo in se fotografirali.

V tekmovanju za najtežjo bučo je zmagala Marjeta Tovornik. Njena buča je tehtala 22 kilogramov. Najdaljšo bučo so našli člani Čebelarskega društva Šentjur, najzanimivejšo pa Danica Recko. Najlepša buča pa je bila v lasti Suzane Zupanc. Za letošnjo organizacijo Bučn’c je bila zadolžena Kvirina Martina Zupanc iz Razvojne agencije Kozjansko, ki je zaupano nalogo opravila odlično. (Jure Godler)

Sorodne novice

Jumbo plakat na razstavni Kocki

Jure Godler

Za praznično obdaritev izberite Šentjurske dobrote

Jure Godler

Klopco z dotrajano barvo spremenili v klavir

Jure Godler

Sestavite svoj darilni paket Šentjurskih dobrot

Jure Godler

V Šentjurju unovčenih skoraj 300 bonov, Dobje unovčevalce še čaka

ViP

Šentjur korak bližje lenti najlepšega in najgostoljubnejšega manjšega mesta

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več