19.6 C
Šentjur pri Celju
20/07/2024
sentjur.net

Enajsterica mladih podjetnikov v Aurei na svojo poslovno pot

Gorica pri Slivnici, 1. julij 2024 – V Podjetniškem inkubatorju Aurea v Gorici pri Slivnici so to dopoldne sprejeli drugo skupino v projektu PONI Savinjska – podjetno nad izzive. Gre za skupni projekt več razvojnih agencij, s katerim skušajo z različnimi potrebnimi znanji opolnomočiti tiste, ki vstopajo v svet podjetništva.

V skupni projekt PONI Savinjska so poleg Razvojne agencije Kozjansko vstopile še Razvojna agencija Sotla, Razvojna agencija SAŠA ter nosilka Regionalna razvojna agencija Savinjska, vreden je 1,5 milijona evrov. Enajsterica, ki se usposablja v Aurei je del druge skupine, v projektu so namreč eno skupino že izurili v Celju. Kot je dejala direktorica Regionalne razvojne agencije Savinjska Bojana Stopinšek, je projekt mrežen in se seli po celotni regiji. Vseh 11 sodelujočih je za štiri mesece projekta podpisalo pogodbo o zaposlitvi za določen čas, kar jim bo poleg socialne varnosti, dopusta in odpravnine me drugim omogočalo tudi intenzivno usposabljanje: “Naučili se bodo 21 obveznih podjetniških vsebin, kot so osnove podjetništva, oblikovanje poslovnih idej, poslovno modeliranje, raziskava trga, prodaja, trženje, digitalni marketing,” je naštela Stopinškova in dodala, da bodo bodoči podjetniki razvili tudi celostno grafično podobo za svoje podjetje in s tem tudi različne poslovne funkcije.

Skupnostna metoda za kvalitativni preskok

Za vseh 21 vsebin bodo v programu k sodelovanju povabili tudi zunanje izvajalce in udeležence že končane skupine, v tokratni skupini pa bo notranji mentor direktor Razvojne agencije Kozjansko Jure Raztočnik. Kot je dejal, je cilj projekta ustanovitev lastnega podjetja. Poleg obveznih vsebin je poudaril, da je pomemben del projekta tudi mreženje med udeleženci, kar lahko zaradi skupnega iskanja rešitev omogoči kvalitativni preskok. Omenil je tudi možnost, da katero od novoustanovljenih podjetij morda nekoč svoj prostor najde prav v Podjetniškem inkubatorju Aurea. Izvajanje projekta je pozdravil tudi župan Občine Šentjur Marko Diaci in tudi on poudaril pomen mreženja in sodelovanja med prijavljenimi inkubiranci: “Moramo se zavedati, da gospodarstvo in podjetništvo peljeta družbo naprej, zato sem vesel, da ste se odločili za ta projekt,” jim je izrekel spodbudo. Med prijavljenimi je sicer zelo širok nabor podjetniških smeri, vse od arhitekte, modne oblikovalke, knjigovezke in grafičnega oblikovalca.

Ob koncu tokratne skupine PONI, ki bo trajala štiri mesece, bodo sodelujoči posadili tudi drevesa. Projekt se bo nato decembra nadaljeval v Nazarjah, nato v Žalcu in Rogaški Slatini, naposled pa se bo ponovno vrnil v goriško Aureo.

Sorodne novice

Dela osnovnošolcev odprla novo galerijo

ViP

Intervencijski center Šentjur na prvi stopnički do realizacije

Jure Godler

​Podjetniške ideje se bodo rojevale v novi kavarni

ViP

Luščenje bučn’c je lokalna značilnost

Jure Godler

Odprli novo podjetniško okno za kraj, občino in regijo

ViP

Muzeji in noč imajo svojo moč

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več