24.9 C
Šentjur pri Celju
13/07/2024
sentjur.net

Častitljivih 100 let Lucije Filej

Dramlje, 5. 12. 2016 – 5. december 2016 je bil prav poseben dan za go. Lucijo Filej, našo občanko, saj je dopolnila stoto leto svojega življenja. Dolgo življenje je bilo zaznamovano s trdim delom na kmetijah, kjer si je vsakdanji kruh pridelala ga. Lucija, rojena najverjetneje nekje pod Uršulo v KS Dramlje. Družine si ni nikoli ustvarila in tudi nima svojcev, vendar ni prikrajšana za toplino domačega ognjišča, saj za njo v Grušcah skrbita Irena in Bogdan Majer.

Žal gospa Lucija več ne vidi in ne sliši, gotovo pa je zaslutila polno hišo in dobre želje v ponedeljkovem prazničnem popoldnevu. Voščil ji je župan mag. Marko Diaci, prišle pa so tudi številne predstavnice rdečega križa, med njimi Jelka Bobnar, ki je njena redna obiskovalka, predsednica krajevne organizacije RK Dramlje Magda Ulbing in sekretarka območnega združenja RK Šentjur Andreja Tisel, voščilu se je pridružil še tajnik KS Dramlje Zlatko Zevnik. (vir: Občina Šentjur)

Sorodne novice

Pred 100 leti se je rodil Rafko Vodeb

ViP

Požar uničil gospodarski objekt v Grušcah

Jure Godler

Drugih sto let je vse lažje …

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več