24.4 C
Šentjur
16/09/2019
sentjur.net

Čedahuči ali kar folksterji?

Šentjur, 14.6.2019 – V petek je na ploščadi pred Ipavčevim kulturnim centrom v Šentjurju potekal tretji koncert v okviru koncertnega cikla Bendžo, katerega nastopajoči so bili glasbena skupina Čedahuči. Novinarji so skupino poimenovali kar folksterji, saj zadnjih pet let ustvarjajo avtorsko glasbo z besedili v slovenščini in so v tem času odigrali že več koncertov.

Skupina je do zdaj izdala dva albuma. Prvega, krajšega, z naslovom Čedahuči EP, na katerem je zbranih pet pesmi. Drugi pa ima naslov LP format, na katerem je zbranih 10 pesmi in nosi naslov Severnica. Od Severnice do Svetilnika je preteklo kar nekaj svetlobe in Čedahučiji napovedujejo nov album kot glasbeno spremljavo za najbolj zavito pot, za katero ni potrebno iti nikamor. V prijetnem ambientu pod zvezdami je skupina pričarala lep glasbeno obarvan petkov večer. Dogodek je bil organiziran v okviru Šentjurskega poletja, organizirala pa sta ga Knjižnica Šentjur in ŠKMŠ.

Tjaša Ferlež

 

Sorodne novice

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler

Četrtič izzvali p(ol)etje

ViP

Prva seansa anonimnih hibohondrov

ViP

Igrali so se gledališče (2. del)

Jure Godler

Izštekano? Odštekano! IV

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več