0.5 C
Šentjur pri Celju
06/12/2023
sentjur.net

Kantavtorji znova na Grobelnem

Grobelno, 28. oktober 2023 – Kulturno društvo Grobelno je v svoj kulturni dom znova privabilo cvet kantavtorjev. Festival je upravičil svoje ime mednarodnosti, saj so se slovenskim tudi to pot pridružili glasbeniki s sosednje Hrvaške. MaK se je letos zgodil že trinajstič, ekipa KD Grobelno pa je z vodjo Gregorjem Počivalškom znova poskrbela za raznovrstnost.

Na oder so tokrat stopili Matej Krajnc, Luka Gluvić, Balladero ter gostje s Hrvaške Gordan Marković feat Tomislav Mihaljević ter Martin Ladika. Letošnje osrednje ime je bil eden najbolj žametnih glasov slovenskega glasbenega prostora – Severa Gjurin. Vokalistka in kitaristka ustvarja tako samostojno kot z glasbenimi kolegi; največkrat s svojim bratom Galom Gjurinom, v preteklosti pa tudi že z Vladom Kreslinom, tudi z zasedbo Laibach. Organizatorjem se bo tokratni mednarodni kantavtorski festival v spomin zapisal za dolgo: “Resnično se je vredno potruditi, da se posledično lahko zgodijo tako čarobni večeri. To je vse, kar dobra glasba potrebuje. Glasbenike z dušo in občinstvo, ki jih napaja,” so poetično zapisali.

(foto: Lea Remic Valenti/Kulturna postaja KDG, KD Grobelno, MaK)

Sorodne novice

12. MaK z domačimi kantavtorji

ViP

GrobelnoFest z mnogo spremembami

ViP

Ne na kant, kantfest MaK na Olimp!

ViP

Zoran Predin gostoval na petem Kantvembru

Jure Godler

Z rockerskim presežkom – konec poletja

Jure Godler

Šentjursko poletje končali z “Oberkrain petkom”

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več