-2.6 C
Šentjur pri Celju
07/03/2021
sentjur.net

Četrtič izzvali p(ol)etje

Šentjur, 28. junij 2019 – Letos je zaradi nekaj manj aktivnih vokalnih skupin pri nas ugasnila revija vokalnih skupin, ki jo je organizirala OI JSKD. Izziv p(ol)etja je zato še edina domača priložnost, ki vokalistom daje možnost predstavitve šentjurskemu občinstvu. Gostiteljska Vokalna skupina 7 de’ci iz Šentjurja vsako leto tako na enem mestu zbere nekaj okoliških vokalnih skupin ter eno odmevnejšo slovensko.

Prireditev, ki že tradicionalno poteka na ploščadi pred Ipavčevim kulturnim centrom Šenjur. Letos so se poleg gostiteljev in uvodne točke pianistke in violinistke – Neže in Lare Jager – predstavile tri domače vokalne skupine: MoPZ Planina pri Sevnici pod vodstvom Mateja Romiha, Jakobčani, ki jih vodi Luka Černe, ter vokalna skupina drameljskih učiteljic Breskvice pod vodstvom Andreje Črešnar. V zahvalo za sodelovanje so se 7 de’ci gostom tudi letos zahvalili z domiselnimi priznanji. Planinčani so ozirajoč se na svoje ime domov odnesli plaketo za “najbolj zborovsko vokalno skupino”, Jakobčani (ki so nastali iz mešanega zbora sv. Jakob) plaketo za “najbolj pogumno odcepitev od (z)mešanih” ter Breskvicam za “najbolj sočen nastop”. Gostitelji sebi plakete niso podelili, jih pa je moderatorka večera Veronika Žajdela okronala za odlične organizatorje.

Slednji je na oder stopil Vokalni band Kreativo. Kronisti Izziva p(ol)etja, z idejnim vodjo Juretom Godlerjem na čelu, so si za njihov nastop prizadevali že od prve izvedbe, a čas do zdaj ni bil na njihovi strani. Član Kreativa Luka Černe je zato v uvodu povedal, da ga veseli, da so končno dospeli do Šentjurja. V programu so se predstavili s priredbami znanih tujih in slovenskih skladb, celo z domiselno glasbeno sinhronizacijo risanke Bojan. Pri pesmi Mamica je kakor zarja se je bandu pridružila tudi Jakobčanka Valentina Černe, ki je sicer trenutno na porodniškem dopustu. 7 de’ci so zasedbi zato ob koncu podelili plaketo za “mladim mamicam najbolj prijazno vokalno skupino”. Gostitelji so ob koncu dvourne poslastice že povabili na peto izvedbo Izziva p(ol)etja.

(ViP)

Sorodne novice

Broadway I Love: O koronskem času in kako preživeti

Jure Godler

Izziv p(ol)etja posvetili domovini

Jure Godler

“Podoknica” Gorici pri Slivnici

ViP

Slabi ljubimci in odlična igra navdušili poln IKC

ViP

Čedahuči ali kar folksterji?

Tjaša Ferlež

Prva seansa anonimnih hibohondrov

ViP
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več