5.3 C
Sentjur
19/02/2020
sentjur.net

Dan policije tokrat v šentjurskem kulturnem hramu

Šentjur, 21. 6. 2016 – V IKC Šentjur smo v torek gostili Dan policije Policijske uprave Celje, ob soorganizaciji Območnega policijskega sindikata Celje ter IPA kluba Celje (mednarodno policijsko združenje). Ob tej priložnosti so bila podeljena tudi priznanja zaslužnim policistom. Dan policije sicer obeležujemo 27. junija, v spomin na pomembno vlogo in izgube policistov, takratnih miličnikov, v osamosvojitveni vojni 1991.

Policijska uprava Celje, v katero sodi tudi Policijska postaja Šentjur, obsega veliko območje, kar 3.440 km² s 45 občinami in 330 tisoč prebivalci oziroma za predstavo območja 12 upravnih enot; Celje, Laško, Mozirje, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Velenje, Žalec, Slovenj Gradec, Ravne na Koroškem, Radlje in Dravograd. Tako bi bil šentjurski kulturni center gotovo pretesen za vse na tem območju aktivne policistke in policiste, so ga pa napolnili predstavniki iz obeh regij ter dobitniki priznanj. Uvodoma je bil prikazan dokumentarni film z gradivom in prikazi tedanjih policijskih postaj, policistov, opreme, voznega parka … Pri tem so se potrudili izbrskati tudi priložnostno fotografijo šentjurskih miličnikov, ki so pred desetletji na območju Slivnice iskali morilca, za zanimivost pa je iz svojega bogatega arhiva poskrbel Martin Čater s fotografijo iz leta 1935, na kateri je objekt (za glasbeno šolo), kjer naj bi bila nekoč žandarska postaja.

Zbranim je dobrodošlico v šentjurski občini zaželel župan mag. Marko Diaci, ki se je z minuto molka poklonil našemu soobčanu, ki je v vojni za samostojno Slovenijo padel kot pripadnik miličnikov, Stanku Strašku s Ponikve. Poudaril je, kako pomemben je občutek varnosti občanov za kvaliteto bivanja v kraju, kar zagotavlja ravno učinkovito policijsko delo. Izpostavil je dobro sodelovanje Občine Šentjur in PP Šentjur, za kar se je zahvalil komandirju Ludviku Petriču, ki sicer enkrat letno o statistikah in delu policije poroča tudi občinskemu svetu.

Kot je med drugim dodal župan, je sodelovanje občine in policije v šentjurski občin še posebej zgledno in intenzivno na področju preventive v prometu. V imenu občine je za dobro sodelovanje sprejel tudi srebrni grb. Priznanja policistom sta po uvodnih nagovorih, v katerih sta izpostavila pomembnejše dogodke minulega leta in ogromne izzive za policijske vrste, med katerimi je izstopala migrantska kriza, podelila direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc in direktor PU Celje Jože Senica. Slovesnost, na kateri so se poleg kvarteta policistov predstavili tudi člani znamenite domače zasedbe Sekstakord, je povezovala predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje Milena Trbulin. (vir: Občina Šentjur, foto: Jure Godler)

Sorodne novice

Od drugod: Žalski policisti zasegli več kot 900 sadik konoplje

Jure Godler

Leonoro iz Celja so našli. Iskanje preklicano!

Jure Godler

Prejeli smo: Koledar gole resnice v Šentjurju

Jure Godler

Ujeli premetene tatove goriva iz tovornjakov

Jure Godler

Za manj alkohola med vožnjo v Občini Dobje!

Natalija Plemenitaš Fuchs

S pomočjo občana našli Žigo!

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več