8.7 C
Šentjur pri Celju
21/01/2021
sentjur.net

Devetošolci z improvizirano valeto zaključili šolo

Šentjur, 12. 6. 2020 – Devetošolci OŠ Franja Malgaja Šentjur so se kot ostali učenci naših osnovnih šol, po nekajmesečnemu korona izobraževanju od doma, vrnili v šolske klopi. Vendar le za kratek čas, da so pridobili še nekaj manjkajočih ocen in se, kot se spodobi, tudi uradno poslovili od šolskih klopi – z valeto. Generacija 2005 (letnica rojstva) oziroma generacija 2020 (leto, ko so zaključili osnovnošolsko izobraževanje) zaradi korona virusa ni izvedla tradicionalnih plesov, ki se jih učijo zadnjih nekaj mesecev. Zato so se odločili za “skrajšano” obliko, kar pa ni zmanjšalo pomena valete.

Vseeno pa valeta brez plesa tudi ni potekala. Devetošolke so zaplesale na hip hop, peli so, zaigrali so tudi nekaj utrinkov iz šolskih klopi, ter nasmejali starše, ki so sedeli na stolih s priporočljivim razmikom z ostalimi starši. Ogledali so si tudi film, ki je na državnem tekmovanju osnovnošolskih filmov dosegel odliko. Ravnatelj mag. Jure Radišek je razdelil priznanja učencem, ki so jih prejeli na tekmovanjih. Poslovili so se tudi od razrednikov – Nikolaja Koželja in Jasne Drešček. Še posebej ganljivo so se poslovili od učitelja kemije Koželja, saj z naslednjim letom tudi zaključuje poučevanje na šentjurski šoli, osnovnošolce pa bo učil naprej v Ljubljani. Vrhunec vsake valete – vsaj za starše je ples s starši. Po končani valeti pa so se odpravili še na večerjo v Gostišče Bohorč. (Jure Godler)

Sorodne novice

V novo leto z deli na krožišču pri OŠ Franja Malgaja Šentjur

Jure Godler

Nagovor ravnatelja Jureta Radiška staršem in učencem

Jure Godler

Župan sprejel odličnjake pod posebnimi ukrepi

Jure Godler

Šentjurski osnovnošolci smučali v Ribnici na Pohorju

Jure Godler

OŠ Franja Malgaja Šentjur: Štiri obletnice in proslava

Jure Godler

Maske zavzele Malgaja

Jure Godler
Lokalni novičarski portal

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, lahko pa se odločite, če želite. Sprejmi Preberi več